Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Поредният Магнитен генератор

<< < (20/23) > >>

Vector:

--- Цитат на: atos в Февруари 27, 2019, 04:31:53 pm ---Векторе, много (ама наистина - много) държа да ни запознаеш с изобретенията на изобретателя  Енталпий, също както и с въпросните демонстрации на тези изобретения!
Кажи колко време ти трябва да си подготвиш "презентацията", защото ние (гладните за познание) с трепет ще те очакваме да покажеш?

x_name41, тази дребна корекция не е причина за промяна на основния смисъл, а той е...толкова неуловим, че е сведен почти до липса!

--- Край на цитат ---
О не!За СЕ да се покаже и дума да не става!даже е добре под заглавието"мазето"да пише - ако имате СЕ .показвайки го е на ваша отговорност!!!много се-изобретатели си отидоха ...даже ,имайки богата колекция от магнити се чудя дали да не я подаря,че ще взема да направя СЕ и.......с други думи:ще се объркам да направя СЕ......

Bat_Vanko:

--- Цитат ---Един невеж ум не е абсолютно празен съд, а е пълнен с каша от неподходяща или подвеждаща житейска опитност, теории, факти, интуиции, стратегии, алгоритми, евристики, метафори и предчувствия, но за съжаление, на него му изглеждат полезни и точни знания.
--- Край на цитат ---

--- Цитат на: Entalpii в Февруари 27, 2019, 04:36:44 pm ---В трафовете също имаме магнитострикция и Ленц реакция! А в нашия "траф" магнитострикцията се включва и изключва термично от магнитокалоричната термопомпа, с доста малко енергия.

--- Край на цитат ---
Чула жабата че подковават коня и тя вдигнала крак  ;D
Чул Entalpii че трансформаторите бръмчат и решил че е от магнитострикция. Е да ама НЕ... Трансформаторите бръмчат заради вибрацията на ламелите на магнитопроводите им в резултат от протичащият магнитен поток и силите които той създава. Ако същият този трансформатор, който бръмчи, го залееш със смола той спира да се чува, но ако разхлабиш малко ламелите той започва по силно да бръмчи. Ефекта "магнитострикция" има съвсем друга естество.
Реакция на Ленц в трансформаторите няма, така разсъждава само някой който е прочел нещо но не го е разбрал. Всъщност реакцията която се получава в трансформаторите се нарича "Обратно Електро Движещо Напрежение" ОЕДН. Няма да навлизам в подробности за механизма за да не увеличавам и без това голямата каша в главата ти.
П.п. atos-е не бързай да се радваш защото Entalpii не е чул че съществуват Пелтие елементи. В момента в който го разбере веднага ще свърже поглъщането на студ и отдаването на топлина с Карно цикъла.
П.п. x_name41 и аз съм го учил "домен", но правилното произношение е "домейн". Но не аз тръгнах да се заяждам за буквата.

montanar:
Bat_Vanko juliang ndm atos dmitarp ..... и още камара народ де имате нещо в главите - не се ли усещате че 2ма глупака ви правят луди .......
То котка да сте научили на нещо до сега .....
Незнам вие ма на мен ми писна толко яко от тия кретени че съм на път да вдигна ръце от тоя форум ..... превърнаха го в егати глупотевината.
Само едно мучане и един смислен довод или мисъл или каквото и да е де граничи с здрав мисъл няма само една демагогия и идиотия.

Bat_Vanko:
От графиката се вижда, че при съдържание на силиций в електротехническата стомана от 4.5%, магнитострикцията е практически нула. Та питам тогава разглеждащият реклами, които не разбира, защо трансформаторите все пак бръмчат.

Аtos:

--- Цитат на: ndm в Февруари 27, 2019, 04:58:14 pm ---За да СЕ(ни) убедиш в истинността на твоето предположение...

--- Край на цитат ---

Наистина ли смяташ, че това е предположение? И то мое?
Това е толкова явно, че повече няма накъде...и е нещо, което не подлежи на споделяне, поради изначалната си първична същност, която е в основата при преобразуване на механична в електрическа енергия и обратно.

Все едно да те питам - Ти като установи, че предметите падат, защо не сподели с нас своето предположение, че съществува гравитация? - и да те пратя да СЕ самоубеждаваш с опити...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия