Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Много як магнитен двигател

<< < (4/16) > >>

EDM electronics:

--- Цитат на: Vector в Декември 06, 2017, 06:51:36 pm ---Ножица???!
Може ли повече инфо?

--- Край на цитат ---

Явно не четеш добре предходните постове. Най-обикновена ножица за хартия, китайска, за магнитен екран. Поставяш ножицата на менгеме примерно, едното рамо, с върха нагоре, и прекарваш два едноименни неодимови магнита от двете й страни, отдолу-нагоре, като ръчно настройваш така дистанцията, че да НЕ усещаш магнитна реакция, тя да се компенсира. Казвам го по спомен, правил съм го преди доста години, забравих вече колко.

Направи опита и след като се убедиш сам, тогава ще разсъждаване.

Vector:
Да,сега прочетох-няма нужда колега от този опит-предположенията са ти верни!
Мотора е работещ....но има начин да се увеличи магнитната площ и дори няма нунужда от екран.....

juliang:

--- Цитат на: Vector в Декември 06, 2017, 07:32:48 pm ---Мотора е работещ....

--- Край на цитат ---
Работещ, ма някой друг път.

EDM electronics:

--- Цитат на: Vector в Декември 06, 2017, 07:32:48 pm ---Да,сега прочетох-няма нужда колега от този опит-предположенията са ти верни!
Мотора е работещ....но има начин да се увеличи магнитната площ и дори няма нунужда от екран.....

--- Край на цитат ---
Прекалено голям оптимист си. Единият краен песимист, другият прибързан оптимист.  :)
За мен това нещо на теория и на база опита ми, БИ трябвало да работи, но док'а ръка не пипне и око не види, аз не съм на 100% сигурен.

Въпроса в случая не е колко енергия ще се извади, това не е важно, а ако това нещо тръгне, то ще обори статуквото. Със сигурност тогава ще има и други начини, по-ефективни.

valex:
И аз да се изкажа от гледна точка на моя опит с магнитите.
Това с магнитните екрани не работи точно заради екрана. Това, че екрана  взеимодейства с магнита е проблема. На изхода от екрана се получава 'задръжката'. Там се получава израняването на силите на отблъскване между магнитите и привличането към екрана.
Така както е коментара на  juliang
http://mazeto.net/index.php/topic,9963.msg90681.html#msg90681

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия