Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Много як магнитен двигател
Vector:
Нека дисковете да са с по голям диаметър за да има повече магнитна площ !
Смятайте !
Какво е магнитното налягане от едната страна?а от другата?
Простата аритметика казва че ще работи!
Добре е да се надгради идеята ,дисковете да са на три нива-1во ниво зъбите,второ-магнити,трето-магнити дефазирани от магнитите на второто ниво....по този начин ще се намалят загубите и ще се повиши КПД!
Но според мен този двигател трудно ще задвижи генератор!по скоро модела може да послужи за оборване на дървени филсофи ..
valex:
Първо пробвайте с няколко магнита над екрана и под екрана. Ако има въртящ момент тогава 'надграждайте' идеята.
Не става за двигател тази идея!
Vector:
Много ми харесва схемата,защото:
Тя показва принципа на всеки един магнит-от едната страна на двигателя(единия полюс на магнита)тръгват магнитните линии и влизат в другата страна(другия полюс)....
krasias:
Ефекта е точно както го описва EDM electronics, поставят се два магнита на отблъскване и ако между тях се постави много тънка желязна ламарина те продължават да се отблъскват все едно че няма нищо между тях. Ако сложим малко по дебела ламарина силата на отблъскването намалява и така докато при определена дебелина отблъскването изчезва, преди няколко години колегата elektros твърдеше че е направил магнитен двигател посредством този начин на екраниране на магнитите.
EDM electronics:
Не помня да съм твърдял такова нещо, а и няма как да излъжа, просто защото не лъжа. Правил съм друг двигател - тип махало, още го пазя, той работи известно време и спира.
Помислете скептиците:
Двата магнита се отблъскват, а екрана ги кара да се привличат. Намира се баланса между разстоянието и дебелината на екрана. Пробвайте първо с тънък екран и ще усетите как отблъскването намалява. После сложете ножицата и ще видите, как почти се неутрализира. Сега, не твърдя, че съм неутрализирал напълно магнитното привличане, но дори и така, ще се получи разлика между движението до и след мъртва точка.
Дали тези разсъждения са верни, само опитът ще покаже. Но по принцип това ми беше генералната идея за магнитен двигател. Може и да греша, не знам, просто споделям, затова е форума.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия