Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Бедини - Фигуера

<< < (5/22) > >>

Maistora52:
Ще се съглася с всички от - СЛЕД пост № 17 на Ми68 АКО замените думичката ВРЕМЕ с думичката ПРОЦЕСУАЛНОСТ.
Проверете твърдението ми, като препрочетете постовете и на Атос и на Красиас и на Джун1900...
Веднага всичко става пределно разбираемо и се оказва че всички говорим за едно и също,  само че с неправилните думи...
Иначе започва отново ГОЛЯМОТО ДЪВКАНЕ ...
 Използването на думичката "време" извън полето на психологията обърква и най-гениалните тези,  хипотези и теории.
В природата БЕЗ Разум - ВРЕМЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА - СЪЩЕСТВУВАТ ПРОЦЕСИ!
И съвсем друга тема е, когато стане въпрос, КЪДЕ (в коя точка или ареал в Пространството) се изявяват повече или по-малко сходни и/или несходни ПРОЦЕСИ овеществени от материални форми (от субстанция до Вселенски мехури)...
И още... Някой да е виждал в чист вид ЕСТЕСТВОТО НА ЕНЕРГИЯТА? - говоря за ЕСТЕСТВО, не за Симптоматика, защото Симптоматиката или изявата е вече това което може да се нарича Сила - а и си знаем, че имаме Кинетична (изявена) и Потенциална (неизявена) Сила... и т.н. все в тоя дух...
Неправилно е даже да се обозначава енергията като Потенциална или Кинетична...
Енергията си е Енергия - тя е (с други думи) - информацията за дадена материална съвкупност.
 8) 8) 8)

Maistora52:
Благодаря Джун!!
Работим за велика кауза!
И тъй като ти спомена свои житейско-битийни "преходи" ... специално за теб (и още трима-четирима колеги тук) споменавам и моите по-главни такива - те са нещо като хем последователни, хем наслагващи се един върху друг мои Дао-периоди... даже ще обознача и техните "начала"...
0. ЙОГА - тя влияе през и върху всичките ми други Дао - 1963год.
1. Рисуване -  1963г.
2. Поезия - 1968г
3. Хиромантия, астрология, и общо - херметизъм и окултизъм - 1968г.
4. Музика - 1969г.
...междувременно, мно-о-ого загубени години в житейски глупости...
5. Парапсихология - 1984 г..
6. Феноменология - 1989 г
7. Преподавателски курсове - лекции върху и приложения на всичко гореизброено - 1997 г.
8. Магнетизъм и магнитни конструкции за добив на Електроенергия - 2012 г.
9. Не се знае какво ще е, но ще е за последно!
...
Не знам кой мой сайт си видял, Джун, но те са три. Единият съм го затворил.
Другите два са:
amazing-magnet.blogspot.com  - цъка се на зеленото кръгче вляво, под аватара.
и
art-omnology-yoga.blogspot.com

... има какво да се види и прочете... но, уви не мога с нито един от петте си музикални инструмента да направя запис! - за фон...

Поздрави!

Velektra:
O.K. Времето и пространството ги оправихме.
june1900, преди време прочетох твоя "Трактат за Свободната Енергия" и в общи линии много ми хареса.
Накрая и по-специално в часта за Фигуера с/д мен има технически неточности или несъответствия с по-горни писания в темата.
Става въпрос за две неща от които се очаква да дадат така жадуваната от нас енергия+. За огледалните намотки и процепите.
Например за огледалните намотки не смятам, че полюсите се редуват NS NS, a например са NS SN.
За процепите веднъж се казва, че са м/у двете огледални намотки и средната(изходната) и са дебели едва ли не колкото лист хартия, а след това се говори, че се премахват железните сърцевини в огледалните намотки и в тях съвсем малко се вкарват железните сърцевини от изходната намотка, като пак се акцентира, че се получават процепи. Да, но в тоя случай не са процепи а цели дупки.
Приемам, че не съм разбрал какво точно имаш предвид, затова ще изчакам да оформиш Задание за проект в което все пак трябва да има и теоретична част, за да се знае какво се прави и какво да очакваме като включим тока.

Радико:

Не знам каква е тази вертикална хидравлична система, но примера с растението много ми хареса, много е показателен. Тази "затворена екосистема" е само еко затворена, но не и енергийно затворен,а даже напротив, сериозен енергиен консуматор е, храни се с енергия и лишиш ли я от енергията ще умре цялата екосистема.
Така е и с опитите за построяване на машина за добив на свободна енергия. В този форум има основно два вида потребители:
Едните се опитват да направят машина произвеждаща енергия другите добиваща енергия. Любопитно ми е да знам това устройство което искаш да правиш произвежда ли или добива евентуалната енергия която ще излезе от него.
Значи, за да сме наясно с тънката разлика. Магнитният двигател който се опитва да построи Майстора би добивал енергия примерно от силата на полето на магнитите.
Един ротовертер би произвеждал енергия защото в самата му концепция няма и идея от някъде да влезе външна енергия която да добие и остава само да си я произведе сам.
Ротовертера е растението от примера оставено на тъмно.
Та от кой точно тип е устройството което се надяваш да разработиш.

june1900:
За да се представя аз кой съм, да се види горе-долу къде седя като позиция, преразказвам вече предъвквани неща за Кръговрата и рециклирането на енергията. Ако EDM electronics все пак си беше направил труда да разсъждава над написаното, той щеше веднага да разбере какво казвам. А аз го казах буквално - никой организъм не може да оцелее, като яде лайната си. Всъщност модератора atos ме посъветва да се изразявам "по-дървено", специално за онези, които не са чак на такова ниво с терминологията.

--- Цитат на: Радико в Февруари 07, 2017, 07:35:09 pm ---Та от кой точно тип е устройството което се надяваш да разработиш.

--- Край на цитат ---

...на мен ми говори, че въпросът въобще не те интересува. Нито имаш интерес да се обремениш с изложената информация, нито имаш интерес да разсъждаваш самостоятелно по завръзката, следователно нямаш мотивацията да отсъждаш и преценяваш самостоятелно и да изграждаш лично мнение.

Защото... аз може да си мисля, че апаратът е от единия тип, а той да е от другия, нали така. Какво значение има аз какво си мисля за апарата, след като това няма да промени истината за него.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия