Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Бедини - Фигуера

<< < (19/22) > >>

krasias:
mito_kupona, аз също не искам да споря и да те дразня опитвам се да споделя някой факти. Разбира се че има и други начини за отвеждане на енергията, в момента размишляавам над тях. Това с Том Биърден не е вярно, само помисли малко къде при Капанадзе има вакуум. Няма разбира се защото енергията не е там, а и Том Биърден говори за нищожни енергии които могат да са там по съвсем други причини. При Капанадзе енергиите са огромни в сравнение с това което е открито от учените и няма вакуум.

Аtos:

Краси, мисля, че Мито има в предвид под вакуум не единствено липсата на газове, а самото пространство, което съществува със или без материи в него, аз го отъждествявам с етера. Нормално е в зоната с липса на по-плътна материя, енергиите да са "по-плътни".
Чисто теоретично, ако едно устройство успява да дърпа от вакуума и после да отдава в него, това би трябвало да породи разлика в динамиката на енергийните флуктуации (енергийната плътност), което би довело до собствена гравитационна тяга, както и излъчване и поглъщане на време в двете енергийно-обменни зони.
Това - ако няма заземяване, разбира се. При заземяване би следвало да има постоянен енергиен ток и полето на променена гравитация да е "еднополюсно". Тесла е наблюдавал подобен ефект над трафа си...

krasias:
Atos, там във филма с  Том Биърден си го казват директно, две пластини във вакуум. Да наистина в този вакуум има етер но той е пасивен не може да се използва за енергия. Ще ти дам един опростен пример ти можеш да ме разбереш. Значи почваме от физическото тяло на човека, в него енергията е кръвта, тя се движи в кухи канали (вени и артерии) те я насочват и управляват. Без тези сложни канали кръвта е една безполезна локва енергия. Същото нещо се повтаря в етерното тяло имаме кухи канали 72000 на брой, в които се движи финната енергия. Сега и това от което са изградени кухите канали е етер и енергията в каналите е етерна и ако го няма този етер който изгражда каналите енергията ще се разпилее. Та този етер който остава във вкуума, пространството, е подобен на този който изгражда каналите. От него не можеш да вземеш енергия.

mi68:
Здравейте,
сега отпочвам работа.
Някой мислят, че чувствата са вторични, но под хипноза нещата се обръщат и чувства и видения стават реалност. За това чувствено възприемане на света е важно, но да се върви вертикално трябва да са балансирани човешките радости и зависимости, а божественото да е пътеводно, омразата е вредна стратегически.

В края на краищата ще се окаже, че всичко е вихър, такъв е и вакума.
Ако имаш един тороид при два кръстосани тороида може се получи сфера. Ако имаш заредена сфера около нея може да се опишат четири или седем вихъра, за това може би бобините са седем. За това при вихрова енергеника геометрията е важна, приема се, че седемте бобини са линейно разположени, но по-окръжност е по-вероятно.
Изобщо не е изследвано как седем магнитни вихъра, квантово (дискретно, изведнъж скокообразно) раждат един друг примерно електрически или силов вихър, а той не влияе на седемте магнитни.
СЕ има но как чувствено подхождаме, е друга тема с традиционен резултат комедия.
За това следвам плана на тороида осморка. Успешен ден!   

dymelsoft:
mito_kupona е това с "отвъдното" и аз не го очаквах. Странно как човек в търсенето на СЕ стига до там съвсем да се ..... Най-интересното е как на един толкова прост и елементарен процес се придават такива уникални "отвъдни" качества.
Ще си позволя да обясня този процес с думи прости. Какво всъщност се случва когато на една бобина (т.е. дълъг проводник) се подаде в двата края електрически ток ? В самото начало в проводника тази вкарана енергия създава магнитно поле около проводника, но ако продължим подаването на енергия същата ще започне да загрява проводника, т.е. ще се трансформира в топлина. Ако обаче навием този проводник и поставим материал с магнитни качества, при подаването на енергията (тока) към въпросната система, магнитното поле, ще се поглъща от материала под формата на преориентиране на така наречените магнитни домени по посока на полето или казано просто вкараната енергия под формата на електричен ток първоначално ще се натрупва в материала като го намагнитва. Ако, обаче не прекъснем подаването на тока към въпросната система ще достигнем така нареченото насищане и системата ще започне да отдава топлина. Какво се случва когато прекъснем подаването на ток към системата. Ами много просто. Всички тези магнитни домени ще искат моментално да се върнат в първоначалното си неутрално положение и правейки това ще индуцират ЕДН в проводника. Или така нареченото  ОЕДС. Е ако този процес е свързан с "отвъдното", се надявам някак си при връщането (завъртането) на магнитните домени същите да вземат да ми върнат повече енергия от "отвъдното" отколкото аз съм вкарал там за да ги завъртя. В заключение най-близката аналогия на магнитния домен в материала е "пружината". Ако смятате, че пружината може да върне повече енергия от вложената за нейното деформиране, ще се съглася, че при ОЕДС стават чудеса.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия