Леле... постоянно се учудвам как някои хора говорят като последна инстанция, сякаш всичко им е ясно - това си е нещо невероятно
Елементарни опити показват разликата в тока от мрежата, този от акумулатори и от сухи елементи. Лично аз съм я видял при захранване на различни лечебни уреди като например Лампа на Райф, която с акумулатор и инвертор работи много по-добре отколкото с мрежата. За заперите важи същото. И т.н.
Хладния ток като варираща компонента в сместа му с "топлия" нормален зависи от начина на генериране. Тесла ясно е разбирал това, а репликаторите му - не. Просто интуицията, "виждането" и интелектуалния багаж са различни - и това е нормално.
Така че, нека когато не знаем някои работи, да не се правим на по-мъдри от него. "Подобренията" обикновено вървят ръка за ръка с неща, убиващи ефекта който се търси. И после какво - Тесла бил крив. Или другите, които са се занимавали с тази материя - да спомена само Линдеман, Бедини, Биърдън, Ед Грей... Всички тези хорица са прости и невежи, така ли?
Относно Василатос - този човек е разкрил неща, които се пазят зорко от взора на масата тъпанари с техн. дипломи и високо самочувствие. Който иска, нека го приеме за литератор - но това което казва, се потвърждава от хора като Феликс Савар /съавтор на закона Био - Савар/ и други водещи учени от това време. Аз също съм потвърдил повечето тестове с ОД от главата за барон Райхенбах, ЛИЧНО и то си е ТОЧНО така.
Относно виждането на Тесла, ето един цитат от "неукия" литератор Джери В.:
.............
Тесла смятал, че лъчевата енергия се състои от етерен газ. Становището му се основавало на факта, че без токовите му макари не провеждали „бавни и гъсти“ заряди, каквито се наблюдават в обикновените електрически вериги. Кратките импулси пораждат съвсем различни ефекти — флуидни ефекти. Качествата, които Тесла приписва на „електричеството“ или „електрическите“ неща в многобройните си патенти и в изявленията си в пресата, е отнасят до етера. Тесла не слага знак за равенство между „електричество“ и потоците електрони. Когато говори за „електрически“ ефекти, той винаги описва техните проникващи, газообразни свойства.
Тесла нарича пространството „заобикаляща или естествена медия“. Според него именно пространството „провежда електричеството“. Успял да открие начин да концентрира, засили и насочи този газообразен електрически поток. Според него това излъчено електричество е всъщност газообразна еманация. Етерна еманация. Именно затова в лекциите си Тесла използва толкова често свързани с флуидите термини.
.........................
Аз ще си направя тестовете както мисля че е правилно, пък на който не му харесва - знае къде да ходи
Поздрави!
ПП
Хипарх, има определена причина да се ползват флуидни кондензатори - и тя е свързана с процес, който е съзидателен
Това не става с твърди такива - но инфото не е за форум.