Покажи ми една работеща ,,затворена" система и аз ще ти докажа че е отворена система...
Защо казвам ,,затворена" в кавички - надявам се че няма смисъл да обяснявам.
В по-разширен вариант сумарно може да се каже че влагаме енергия за да инициираме процес който да сработи с околното пространство.В тази идея искам да допълня моите разсъждения че ние винаги дълбаем в детайлите и губим фокуса върху общата картинка... и взаимовръзките.
Само бих добавил че елемента за изравняване на масите във всеки един смисъл - елктродинамика,гравитация,ядрени сили винаги присъства.Всички устройства с които съм запознат са свързани с резонанса.Това което твърдиш в твоите експерименти не го подлагам на съмнение - опитвам се само да разширя визията върху това с което екпериментираш.Нека не забравяме че си имаме работа с материя за която няма официална теория.Не си правя илюзии по този въпрос.
Разсъждаваме върху RLC вериги.ОК,няма лошо.Но някак си усещам че само се въртим в омагьосан кръг.
Със стари ку..и нов бардак не можеш да направиш...
Необходима ни е отворена асиметрична система която да се стреми да се възстановява за сметка на околното пространство.
След всичко което сме направили в този форум,всеки по един или друг начин е станал по информиран ,но някои отговори поставят винаги нови въпроси.
P.S Ще си позволя да допълня,че всичко от което бяга съвременната технология и проектиране,всеки парадоксален случай в теорията и практиката трябва да се прочете и обмисли добре в светлината на нашите търсения и да се правят догадки и всевъзможни комбинации.
Частен случай - от парадокса за квантовата нелокалност(парадоксален лабораторен експеримент) е изведена теорията за торсионните полета.
По нататък теорията вече намира приложение и като технология...