svetlio760,
Аз не мисля, че ще бъде реклама, ако споделиш практически опит, който има ефект върху здравето. Целта на форумите е хората да общуват и да обменят опит, да трупат знания, които да им бъдат полезни в живота.
По принцип съм малко скептично настроен към тия синтезирани естествени продукти, тъй като преди доста години си бях купил на Вижън и да си призная честно - ефекта беше нулев. Като говорим за пречистване на организма, дълбоко се съмнявам, че някакви билки биха заменили чисто механичните пречиствания на дебелото черво, черният дроб и бъбреците. При тях има видим и осезаем резултат. Да билките също пречистват, но не могат да изкарат камъните от тръбите на черния дроб, които за един човек на 40 г. примерно са около 0,5 литра обем. Първо се прави това, после билки и накрая глад. Резултата от глада е също видим и осезаем. Може би билките са най-мързеливият начин за лечение.
Разбира се не трябва да се подценява и хомеопатията. И тя не е панацея, но често помага дори там където и гладът не може - това от личен опит. Хомеопатията като че ли променя "софтуера" в мозъка, който е променен от устойчивото хронично състояние и кара организма да функционира нормално. Например, дори след премахването на причините за дадена болест, примерно паразити, често симптомите остават същите, защото организма работи на друга програма. Тогава е добре да се приложи и хомеопатия. Всичко това потвърждава комплексния подход. Т.е. няма еликсир /панацея/ - за сега!
Аз съм убеден, че такава иновативна технология, като "еликсира на младостта и безсмъртието", различна от холистичния подход ще бъде създадена в близко бъдеще. Има примери, при които учени изследват кръвта на крокодила, която убива най-опасните бактерии на света, живеещи в тинята, при които човек би умрял почти мигновено. Крокодилът буквално не се заразява с нищо, той има железен имунитет. Той е най-старият животински вид на земята от ерата на динозаврите. Вероятно всичко е генетика.....