Ще се присъединя към тази тема - за да не правя нова. Надявам се колегата Софето да не е против само защото аз съм от Филибето
И аз копам в тая посока от няколко месеца. Карам с моя клетка повече от 6 месеца и съм сложил до сега на 5-а приятели за тестове. Всички имат увеличение на мощността - така казват, а аз също го усещам на моята кола. С икономията обаче нещата са шарени - някои имат ефект, а някои нямат. Явно много работа има още по настройката на клетките. По принцип постигам 1 литър за минута с около 15А. Повече от 1,5 л. не съм правил, а и не съм търсил. Целта ми е да не товаря производството на ток в колата. Този 1,5 л-р го правя с 21-22 А. Не ползвам електроники за ограничаване на тока и модулации. Електролита ми е 10% КОН, тегловни.
И ......... тук започвам да питам по-знаещите:
1. Това добра ефективност ли е - 1 л./мин. с 15 А и дали е реално да търся повече с този принцип на електролиза. Тук е мястото да споделя, че съм мерил производството на комерсиални продукти - на две фирми от София и на една от Варна. Мисля, че се сещате за кои става въпрос. Та те обявяват 3-4 литра за 15-20 А. Моите измервания по традиционния начин с бутилка без дъно потопена във вода показват производство на ННО около моето. Това само като статистика.
2. Колко ННО е необходим? Чел съм на няколко места, че 300-500 мл. на 1000 куб.см. са достатъчни. Така ли е според вас?
3. Много важен въпрос към колегата @h2motor
Корозирането на електродите зависи от напрежението.
Моля те да поясниш - кое е най-доброто напрежение за тази цел избягване /намаляване/ на корозирането.
4. Дано не ви се стори смешен въпроса, но "Какъв е точно газът, който произвеждам"
Чета за "атомен", "молекулен" водород и че Браун газ бил един точно определен газ. Честно да ви кажа - обърках се
Аз когато със 15 А правя 1 л./мин. включвам горелка / дюза 0,5-0,6 мм /на изхода, паля и .......... си гори със жълтеникаво-оранжев пламък. Пламъка е 2,0-2,5 см. и режа ламаринки и т.н. Направо се уплаших когато видях един човек от В. Търново, който изкара 25-30 см. пламък
Това възможно ли е? Вярно - той говореше за 60 А но дори и така да е - аз все едно нищо не съм постигнал с моите 2,5 см.
Малко дълго стана. Ако реши модератор да направи отделна тема, но мисля, че ще е полезно и за колегата започнал тази тема. Благодаря предварително за отговорите.