@atos,
А, той edin си е такъв!
С него се знаем от доста отдавна... Предпочита нещата, които не ги разбира или го плашат да ги "демонизира" и така да приключи случая с тях. Да ги сметне за обяснени и вече отхвърлени, а той следователно - над тях.
Съответно и етикетче да им сложи. Петър Дънов според него е черен магьосник, един колега от форума в незавидно положение - ченге, а ето - аз пък излязох енергиен вампир..
Информационен - да, бих могъл да се нарека, но енергиен - сори, не се признавам за виновен!
Енергията ако може да се дава, взема, отнема насилствено и т.н., то информацията може само да се придобива - от всеки който се е докоснал до нея. В този смисъл нейното придобиване винаги е взаимно-изгодно.
Да не говорим на мен като цена какво са ми излизали тези понякога 3-4 часови регресивни хипнози и LBL - усещането е като изцеден лимон по 1000. Никой от клиентите за подобно нещо не е дошъл не-доброволно, и никой не се е оплакал от липса на енергия, кондиция, работоспособност, виталност, способност за концентрация, либидо или каквото и да било друго след това. Това от което повечето от тях са били разтърсени до дъното на душата си, са собствените им разкази и спомени, които понякога са влизали в пряк конфликт с представите им за света, с религиозната им вяра, ако имат такава, и т.н.
Наистина слепи по рождение не са ми попадали (предполагам - чисто статистически), но ако животът ме срещне с такива хора - непременно ще ги помоля да опитаме. Но така или иначе информацията от тях ще бъде оскъдна, тъй като не разполагаме с нещо изключително важно - ОБЩ (ВИЗУАЛЕН) РЕЧНИК. Те могат и да виждат цветовете в съзнанието си, но когато никога през живота си не са ДОГОВАРЯЛИ с друго човешко същество, че именно това им възприятие означава цветове, как ще каже на някого: "аз видях зелен цвят"? Как ще каже "тъмно е" или "светло е", като изобщо няма такова понятие в речника си. Забележете - няма "понятие в речника", а не "усещане"!
И наистина - тази полемика не е за тази тема.