Автор Тема: Bingo Fuel (Aqua Fuel) generator  (Прочетена 52288 пъти)

mamba1987

• Гост
Bingo Fuel (Aqua Fuel) generator
« Отговор #15 -: Октомври 29, 2006, 09:25:09 pm »
mzk мисля ,че тази диаграма за Geet е по-точна, защото тази където беше на саита имаше някаква грешка(съвпадение на стоманената пръчка с тръбата).

mamba1987

• Гост
« Отговор #16 -: Октомври 29, 2006, 09:42:55 pm »
Цитат на: "mzk"
... но при тези условия не трябва ли да може наапълно да се възстанови входния продукт? Т.е., конкретно за geet, при изгарянето на водорода, не трябва ли да се превръща отново във вода, която да може да бъде използвана?

Разгледай това клипче.
http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoID=767528903

Gogo55

• Гост
« Отговор #17 -: Октомври 30, 2006, 01:33:56 pm »
не си губете времето с глупости,всички тези гет мет пантон мантон,бинго и т.н. генератори съм ги направил-не е в тях истината,намерете автотермията описана подробно от един руснак дето я е измислил, и ще си решите всичките проблеми.то по принцип всичко е на един и същи принцип де)))),никои не открива топлата вода повторно,но просто от руснака е обяснено много по добре и доста по пълно и подробно така че като се разбере смисъла да се направи лесно за къвто двигател ти е кеф.казано на по прост език трябва ни магнитно поле дали ще е с пръчка която се намагнитва, или с постоянни магнити или с ел.магнити е без значение,колкото е по-силно това магнитно поле толкоз по добре,след това ни трябва водна пара или няква друга пара,в която да има въглеводороди,или само водород,след това да се настрои карбуратора да работи на максимално бедна смес и готово,без настроики на карбуратора и горивовъздушната смес нищо не става.бех го описъл подробно как става в един друг форум ама го затвориха нещо.

mamba1987

• Гост
« Отговор #18 -: Октомври 30, 2006, 03:50:15 pm »
Gogo55 не знам защо правенето на Geet и на BingoFuel според теб е загуба на време.Като не е истината в тези генератори или техните им варианти напиши малко по-подробно за автотермията на руснака, която предполагам е някакъв вариант на Geet.

Има много вианти за направата на генератор, но принципа е еднакъв - дали ще е с стомана или въглерод или плочки, дали волтажа ще е 220v, 36v, 12v е еднакво, но в саита е направен опит и е преведен на български език, за да може лесно да го направим и да го пробваме дали наистина деиства.След това ако се заинтересуваме да го приложим в автомобила си, ще трябва други чартежи, но принципа си остава същия, а размера различен.

П.С.Пробва ли дали Geet(или BingoFuel) деиства на някакъв двигател ?
П.С.Напиши по-подробно за автотермията на руснака, ако знаеш точно как става или даи някакъв линк.

Gogo55

• Гост
« Отговор #19 -: Октомври 30, 2006, 06:13:18 pm »
ми казвам че са глупости щото и аз първо тях направих и имах некви резултати които беха повече от добри,но се оказа че автотермията на руснака е отговора  на всички въпроси за съвсем същия процес.второто което казах е че е добре да се насочи човек направо към автотермията на руснака защото там е обяснено явлението с формули наи подробно така че на всеки да му стане ясно за ко става на въпрос и да си го прави както си иска -като има на лице дадените формули може сам да си смята и да си прави, а не да пита аджеба тази тръба 20мм ли е или е 22мм :) и тази пръчка от калибравана стомана ама каква точно е,просто сега ще знае че трябва да има еди колко си гауса магнетизъм и вече да си ги получава кефти с магнит кефти със стомана която да се намагнитва :lol: .даите някво интернет място дето да мога да кача към 5-6мб фаилове и ще сложа там това за автотермията.
По принцип теорията е еднаква и процесите които стават са описани наи подробно,ся че вместо силни постоянни магнити или ел.магнити, този пантон използва стомана която се намагнитва и така става на магнит и поради това има сто пъти по малко магнетизъм от колкото ще дадат едни редкоземлени, или електромагнити вече е въпрос на КПД на цялата система като цяло и затова написах да се насочите към автотермията защото от нея ще получите много повече КПД от колкото от мантон понтон и т.н.Мисля че основното и наи важното нещо е КПД и как да го получим дадения резултат в домашно-любителско-гаражни условия на собствените си коли, а не даден проект на даден човек-нали така. даите място линк,адрес ,и ви качвам веднага  5-6мб информация.Ако има интерес ще кача и моите лични опити и резултати еи така за славата няма проблеми :D ,както и ще обясня наи-подробно на всеки които пита как да си направи колата да му върви на вода и бензин едно към едно,тоест ако сега ви гори 8 на сто да падне на 4 литра бензин и 4 литра вода на 100км.Ако някои не може да си го направи това нещо може и да му го направя разбира се срещу някво заплащане щото отнема поне 20-30 дена като не се прави във завод за металорежещи машини.
ПС:автотермията не е вариант на геет,тя е научно обяснен и доказан процес като само наченки от него са използвани при геет.
2ПС: :D ако някои има желание да направи един саит или нещо такова за автотермията нека се свърже с мене аз ще му дам цялата информация която имам и да я поства за общо ползване.

От Администратора: Gogo55 не успя реално да докаже, че автотермията в автомобила му е работеща.
« Последна редакция: Февруари 10, 2010, 02:52:29 pm от altium »

Неактивен mzk

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 622
  • http://analogov.com
    • analogov.com
« Отговор #20 -: Октомври 30, 2006, 07:52:48 pm »
Хехе, мисля, че всичко до тук е ясно.

В една от статиите на този сайт беше писано, че пробвали геет на 250 кс мотор, на някакъв трактор... Но се съмнявам да не е някаква грешка при превод и пр.

Мамба, кажи от къде си? Близо ли си до София?

Неактивен mzk

• Много Напреднал
    • analogov.com
« Последна редакция: Февруари 10, 2010, 02:51:14 pm от altium »

mamba1987

• Гост
« Отговор #22 -: Октомври 30, 2006, 10:24:30 pm »
mzk аз съм от Пловдив, не съм близо до София.

Gogo55 сега вече ми стана горе-голу ясно за тази автотермия.Това е хубаво да можеш сам да си изчеслиш размерите и там всичко, а когато доиде време за пускането как става пак ли с кранове и научкване или е точно определено.За качването на твоите клипчета може да използваш www.youtube.com.Ако може да преведеш автотермията на български, защото не разбирам руски.

П.С.Gogo55 колко време ти отне да направиш на Geet ?
П.С.Трябва да пишем на админа за тая автотермия и да я сложи.

mamba1987

• Гост
« Отговор #23 -: Октомври 30, 2006, 10:42:43 pm »
Gogo55 http://www.bgshare.com/ тук можеш да качиш автотермията на руснака ама ако може да я преведеш на български ще бъде идеално. 8)

Gogo55

• Гост
« Отговор #24 -: Октомври 30, 2006, 11:58:10 pm »
http://www.bgshare.com/get_af177b6b793af2396f373856f43b533f.html
качих само обясненията на руснака,съжалявам но не мога да преведа 700страници-ужасно ми са много като обем)))пък и по важни са определено формулите и законите които са доста по малко, но те на всякъв език са си еднакви и нямат нужда от превеждане

Неактивен mzk

• Много Напреднал
    • analogov.com
« Отговор #25 -: Октомври 31, 2006, 10:32:49 am »
Вчера изтеглих малко файлове, ще се опитам да ги кача до края на деня!

Неактивен mzk

• Много Напреднал
    • analogov.com
« Отговор #26 -: Октомври 31, 2006, 09:06:54 pm »
Оказа се, че съм изтеглил материала за атотермията в html формат. Също имам и книга на руски за генератора на Тесла, но това не е на дневен ред и ще я кача, ако някой прояви интерес.

На Гого55 ще кажа само: Благодаря, и още веднъж Благодаря, за поясненията на края ;)

А сега се оттеглям в четене ;)

mamba1987

• Гост
« Отговор #27 -: Октомври 31, 2006, 09:22:48 pm »
Все пак мисля, че е по-хубаво да направиш първо Geet, а след това да започнеш да се занимаваш с автотермията на руснака(Андреев), защото всичко ти е казано как е на български, няма формули, които трябва да изчесляваш и можеш нещо да пропуснеш от толкова много информация(700 ст.).Според мен автотермията е ако искаш да го прилагаш на колата си, а не за прост опит.Да наистина ако се задълбочиш и разбираш поне малко(химия,физика) ще си обясниш явлението без проблеми, но все пак е по-трудно да го реализираш от колкото реактора на Пантон.

П.С.Gogo55 качи ако искаш някакви снимки,клипчета на твоя реактор Пантон
2П.С.Тук също може да се види автотермията.Другата част не мога да я намеря(с формулите).

Неактивен mzk

• Много Напреднал
    • analogov.com
« Отговор #28 -: Октомври 31, 2006, 10:55:32 pm »
Да, това ми е идеята. Ще видя за стомана, която лесно се магнетизира, като за начало.

mamba1987

• Гост
« Отговор #29 -: Октомври 31, 2006, 11:54:58 pm »
mzk и аз така мисля да направя, а след това ако искам да го приложа може да използвам автотермията.

П.С.Каква стоманена пръчка ще взимаш?
П.С.Започнал ли си вече да го правиш или още търсиш материали?