Автор Тема: Bingo Fuel (Aqua Fuel) generator  (Прочетена 52286 пъти)

mamba1987

• Гост
Bingo Fuel (Aqua Fuel) generator
« -: Септември 13, 2006, 10:52:51 pm »
Здравейте.Интересувам се от "Bingo Fuel (Aqua Fuel) generator" прочетах в тази страница(http://jlnlabs.online.fr/bingofuel/html/aquagen.htm) как може да си направиш сам генератор.Това са нужните материали:
- A little plastic soda bottle,
- two carbon rods ( 70mm length, 6mm diam )
- one 1 ohm 50Watts resistor
- a DC Power supply which is able to deliver 35v / 10A
- some wires, plugs and silicon cement.
Тези карбонови пръчки могат ли да се намерят в България (и ако мога от къде)?Ако може да ми дадете по подробно обяснение как работи?За да се появи тази искра какво е нужно(нещо като акумолатор или ...)?Как точно се свързват жиците към мултиметрите?

Неактивен madsatbg

• Специалист
  • Сериозно Активен
  • Публикации: 393
  • теорията без практика е мъртва
    • Видеонаблюдение
« Отговор #1 -: Септември 14, 2006, 10:04:22 pm »
Здравей мамба,

карбоновите пръчки можеш да си направиш като развалиш две кръгли батерии от най дебелите.
Другото място е от киноцентъра - използват се за киномашините
За захранване използвах електрожен.

Успех    Мадсатбг

mamba1987

• Гост
« Отговор #2 -: Септември 17, 2006, 10:14:51 pm »
madsatbg ,благодаря че ми каза за карбоновите пръчки.Вече сe сдобих с четери батерии и от тях пръчките.

Малко за тока не ми е ясно - Единствено трябва да е 35 волта?Как така от електрожен?От от друг източник може ли ?

mamba1987

• Гост
« Отговор #3 -: Септември 22, 2006, 12:48:02 pm »
Някои знае ли за мултиметрите как се свързват  :?:
Някакви преобразуватели(трансформатори) ли трябват за тока  :?:

mamba1987

• Гост
« Отговор #4 -: Септември 26, 2006, 07:15:11 pm »
Вече съм направил тялото на реактора и го пробвах.Имам един трансформатор които от 220v прави на - 36/10a(AC) ,но проблема е ,че не работи нормално излизат само малки мехурчета без никаква искра.Това според мен се получава от малкото ампери ,защото от трансформатора са 10a ,а трябва да са ~ 80a.В линка пише че се захранва от (portable welding unit )електрожен ,но аз нямам такъв.Чуда се от къде другаде може да се захранва?

В един друг линк пише ,че тока трябва да е ~36/10a ,но трябва да е прав ,а от моя трансформатор излиза 36 волта ,но променлив.Та се чуда дали има преобразовател които да прави от променливо напрежение на право?

Имате ли някакъва идея какво може да се направи ?

administrator

• Гост
« Отговор #5 -: Октомври 08, 2006, 01:27:49 pm »
Цитат на: "mamba1987"
Вече съм направил тялото на реактора и го пробвах.Имам един трансформатор които от 220v прави на - 36/10a(AC) ,но проблема е ,че не работи нормално излизат само малки мехурчета без никаква искра.Това според мен се получава от малкото ампери ,защото от трансформатора са 10a ,а трябва да са ~ 80a.В линка пише че се захранва от (portable welding unit )електрожен ,но аз нямам такъв.Чуда се от къде другаде може да се захранва?

В един друг линк пише ,че тока трябва да е ~36/10a ,но трябва да е прав ,а от моя трансформатор излиза 36 волта ,но променлив.Та се чуда дали има преобразовател които да прави от променливо напрежение на право?

Имате ли някакъва идея какво може да се направи ?
вземи направо пиши на Жан, той знае и английски: JNaudin509@aol.com

Gogo55

• Гост
« Отговор #6 -: Октомври 18, 2006, 10:15:18 pm »
при мене стана с две жици-кабел/2Х2,5кв./ чрез щепсел направо в контакта на 220волта 50 херца както се е стандартно,на другия краи на жиците двата  графитни електрода от батериите сложени в устър клема 6 квадрата успоредни един на друг.Във водата малко сол-на един буркан от компот 800мл. в които правих опита една кафена лъжица готварска сол и се получи идеална дъга,буркана чак подскачаше по цимента и се изпари за 10 мин всичката вода като дръпна само 200вата ток от електромера,отделно че газта гори но не гори както трябва ами бухва като малък взрив все едно,трябва да се нагоди съотношението газ към въздух за да има правилно горене.
За да се повтори опита който аз направих трябва само:
1.буркан от компот
2.кабел 2Х2,5кв.мм. с дължина около 2 метра
3.щепсел за кабела чрез които да се включи в контакта
4.устър клема 6кв.мм.
5.графитни електроди 2бр. от две батерии 1,5волта тип АА
6.една кафена лъжица готварска сол
7.две тухли и един по голям парцал с които да се затиска буркана че много подскача като има дъга
8.20 мин свободно време.
 :lol: работи та се къса-топла вода колкото искате за почти без пари,и горим газ също

mamba1987

• Гост
« Отговор #7 -: Октомври 20, 2006, 05:19:02 pm »
Това за 220 волта и аз си го мислих, но не го направих, защото ми се струва много опасно да не те изпляска тока.
Gogo55 какво имаш в предвид "дъга" искрата която се получава ли ?

Gogo55

• Гост
« Отговор #8 -: Октомври 21, 2006, 12:58:58 am »
да получава се ел. дъга подобна на тази от електрожен вътре във водата,ама то свети толкоз много силно че не мога да кажа дали е точно същата,не ми е дошло на ум да гледам през маската на електрожена каква е формата точно,важното е че се получава много топла вода за почти без пари и горим газ.
относно безопасноста е много важно че този ток 220волта колкото и да ми е приятел все пак си е много опасен и трябва да се внимава,затова буркана го слагам върху дебел парцал и го обграждам с няколко тухли да не вземе да се спука и водата като изтече ще пренесе тока и по мене :lol: слагам гумени ботуши и седя на 2 метра от тази искряща и вибрираща джунджурия ,а газта с маркуч също гумен от капачката на буркана си я взимам от тези два метра разтояние,дрън дрън,които не знае елементарните техники за безопаснот от високо напрежение да не се захваща с тези неща-те не са за него :D .

mamba1987

• Гост
« Отговор #9 -: Октомври 22, 2006, 07:04:25 pm »
Gogo55 като го пуснеш не става ли късо и следователно да гори бушона, или си нямал такива проблеми?

Gogo55

• Гост
« Отговор #10 -: Октомври 23, 2006, 01:22:47 am »
един път стана късото-като сипах повече сол-исках да има много сол и с дозатор само да се сипва водата автоматично от чешмата когато се изпари за да стане цикъла непрекъснат :lol: ама гръмна бушона,има ли много сол водата става много проводима и все едно даваш на късо,затова солта трябва да се сипва по малко и умерено докато да светне дъгата-някъде една кафена лъжица на 800мл вода стига,пускаш си дъгата чакаш да се изпари водата и пак сначало).Трябва някои ден да измисля един дозатор и за солта но все не ми остава време

mamba1987

• Гост
« Отговор #11 -: Октомври 23, 2006, 03:37:49 pm »
За дъгата пише, че трябва двете пръчки да са почти допряни с много малко растояние между тях и тогава се появява дъга без да слагаш сол.
П.С. Пробваи може и да стане. :wink:  Тогава няма да имаш нужда да правиш дозатори за сол.

Gogo55

• Гост
« Отговор #12 -: Октомври 23, 2006, 09:55:23 pm »
нестава всичко дето пише съм го проБвал по напред,и схеми му правих даже-умряла работа

Неактивен mzk

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 622
  • http://analogov.com
    • analogov.com
« Отговор #13 -: Октомври 29, 2006, 04:09:46 pm »
Разгледах BingoFuel генератора, опитите със студен синтез и geet реактора. При всичките има плазма, от която се получава водород.

Т.е. принципа е еднакъв, само методите са различни (веднъж имаме стоманена пръчка, в друг случай електричество м/у въглеродни пръчки.

Надявам се до тук да съм прав, но при тези условия не трябва ли да може наапълно да се възстанови входния продукт? Т.е., конкретно за geet, при изгарянето на водорода, не трябва ли да се превръща отново във вода, която да може да бъде използвана?

Започвам да се чудя кое е по- удачно- да се оборудва мотор, който да използва geet или BingoFuel, за мен второто изглежда доста по- лесно, само че се използва електричество, а не нагрятите газове от мотора.

ПС: знаете ли къде мога да намеря калибрована стомана? Потърсих вчера по складовете. За съжаление ВАС Метал и Ташев бяха затворени. Казаха ми и за някакъв склад до Люлин?

ПС2: Извинявам се, че не е в точната тема, но до какво се свежда ефектът от размера на стоманения прът в сърцето на GEET реактора и как може да се изчисли какъв точно да се използва по размери за различните приложения? T.e. дебелина и/или дължина. Защото по схемите ги дават за различни видове мотори - 5-10 к.с., а аз такъв не мога да изнамеря, може би ще е по- удачно да намеря някакъв на овехтял Москвич, Жигула или де да знам..

mamba1987

• Гост
« Отговор #14 -: Октомври 29, 2006, 06:26:17 pm »
mzk и според мен BingoFuel става по-лесно.Аз съм го направил горе-долу, но още не съм горял водород, ако изкарам ще се опитам да подкарам една малка бензинова четеритактова водна помпа.

За Geet за стоманената пръчка не мога да ти помогна, защото аз не съм от София.Не знам къде си прочел, че трябва да е калибрована стомана, аз разбрах, че става каквато и да е стомана, но да е от по-твърдите.Аз също имам мерак да се опитам да направя някакъв реактор с вода(Geet, BingoFuel).

За схемата на Geet до колкото си спомням е казано, че действа до 250cc, а за размера на пръчката е направен да става както за 50cc така и до 250cc, поне аз така мисля.