Закъснях и аз да се включа по-навреме във веселбата, но ми беше прекъснат интернета - този път преди гръмотевична буря.
Отговарям общо, няма да се обръщам поименно. Първо, математиката никога не е могла да опише всички природни процеси напълно вярно, защото е "стъпална" докато Природата е "плавна". Освен това не всички първоначални данни могат да се измерят и сложат в съответни уравнения. Особено това важи за метеорологията. Иначе аз много разчитам на математиката и за последния си широкорекламиран неуспешен експеримент бях направил даже компютърна програма за да се сметне всичко точно. Тествах я за точност като варирах с ексцентричното изместване от нула до различни стойности и всичко изглеждаше напълно достоверно. Единствената разлика между сметките и експеримента е, че в действителност ролките се въртят докато обикалят в обръча (в програмата това не се отчита по разбираеми причини). Според моята логика не би трябвало да има разлика дали ролките се въртят или само се плъзгат - центробежните сили мисля са еднакви и в двата случая.
А иначе ... Майсторе, прави гаражите по-широки, че както е тръгнало може да се наложи да се събираме някъде за сформиране на комитет за спасение от "новата бактериална чума". Може да се наложи да ускорим строенето на НЛО-то за да се изнасяме нанякъде при нужда. Аз вече съм запланувал следващия експеримент за доказване на принципа.