Хахаха, Теню и това е така, но се отнася за "човешката" информация...
edin, пак говориш на ниво, което е над средното мислене - това съзнание, което споменаваш не е същото, което изниква в представите на обикновения човек:)
То е това, което наричат "божествената искра"...да, ще ми кажеш пак "Видя ли, че ти ме разбра", но не е достатъчно само аз...
Ksurnev, потърси материали за "фракталния модел", интересно е да се види закономерността на структурите (от нано до макро) във Вселената, в тяхната непрекъсната динамика:
https://www.youtube.com/watch?v=d7I89Wl6w_4http://megavselena.bg/prizrachno-kvantovo-deystvie-krepi-vselenata/А тук, относно
"квантовото заплитане – „призрачното действие на разстояние“, което толкова недолюбвал Алберт Айнщайн,– и геометрията на пространство-времето",
което толкова мъчи физиците , предложих елегантно обяснение в една друга тема - едновременните промени в частиците (независимо от разстоянието между тях) се явява само "поглед от друг ъгъл", но в четириизмерен аспект на
една и съща частица!
По същия начин, по който гледаме рибка в аквариума ако застанем на ъгъла му - струва ни се, че виждаме две рибки, които са на различни места, а всъщност е една и съща!
Това, представено с "една степен по-нагоре" (в четириизмерен вариант) би заблудило мнозина ограничени умове за десетки години - няма и да се сетят да "погледнат/помислят" отвъд своето "3D"...
И RUS, получава се, че холограмата
материя явно се проектира
поне в "4D", поради тази причина, всяка мини частица от нея носи информация за цялото! За нас е миничастица, но в пространствена (4D) проекция е цяло 3D пространство!
За неразбралите ще направя една аналогия:
"Видима" за нас точка, може да се проектира като цяла линия в равнина (2D).
"Видима" за нас линия, може да се проектира като цяла равнина в 3D.
"Видима" за нас равнина, може да се проектира като OБEM/куб в 4D.
"Видимo" за нас 3D, може да се "прочете" като "една от 3D страните" на 4D и т.н...
Предварително се извинявам, ако съм смутил мисловния покой на някого