Автор Тема: Политиката и политиците ни!  (Прочетена 485216 пъти)

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 263
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #840 -: Юли 27, 2016, 09:58:39 pm »
Размишлявам върху хипотезата на GreenHulk, Хипотезата защото и това което представих аз и това на atos  са само хипотези предвид тяхната недоказаност.   Та ако тази хипотеза е факт тя си противоречи със идеята че сме заробени и сме тоби на съответните извънземни, независимо дали имат материален или друг характер. Значи те са ни създали преди да кажем 50-60 хиляди години за които ние сме успели да стигнем до сегашното ниво и сме сравнително продуктивни за тях благодарение на технологичния скок в последни времена.
Добре и за чих дявол са чакали до сега за да станем достатъчно ефективни защо не са форсирали процеса по "узряването ни" ами са ни оставили са се развиваме на самотек.
Аз лично се сещам само за един рационален отговор:
 Ние не сме изобщо роби или някакви същества предназначени за експлоатация по какъвто и да е начин. Ако приемем, че планетата земя е нещо като аквариума с рибки в хола, нещо като зоопарк ако щете, то тогава хипотезата на GreenHulk става напълно рационална.
До тук 2/1 срещу робството.

Неактивен edin

• Специалист
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 283
  • Гениалното, винаги е просто
« Отговор #841 -: Юли 27, 2016, 10:59:34 pm »
2/1 е за теб. За другите може да е друг резултатът.

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #842 -: Юли 27, 2016, 11:05:44 pm »
Явно тези за които е друг си пазят това което знаят за себе си. А във темата за момента е 2/1

Неактивен GreenHulk

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 270
  • Астронавигатор
« Отговор #843 -: Юли 28, 2016, 12:18:51 am »
Силно съм резервиран, чее "оцеляли извънземни" дават "интервта" - това е по-скоро опит за манипулация някой да си наложи манипулациите с опит за подсилване от извънземен авторитет. :o

Развитие на хората е имало от милиони години, просто не винаги те са имали същитете тела като сегашните хора, също така условията на Земята са били много по-различни. Сегашната човешка раса е пета подред и предстои да бъде формирана шестата. По време на четвъртата - "лемурийската" се е случило събитие условно обозначавано в Библията кат "грехопадение" или повлияване на хората от луциферистични същества. С което им е дадена някаква свобода, но срещу определена цена - последствия - смъртта, разделението на полове, по-късно и разделението на езиците.
Но преди около 2000 години се е случило важно за Земната еволюция събитие, с което тя е поела възходяща посока.
Разбира се, личните усилия са много важни и веднъж седмично посещаване на църква + запалване на свещичка от 20 стотинки може да е доста недостатъчно.

Само да спомена че това не е моя "хипотеза", а преразказ на неща дадени в Езотеричната Наука от Посветен - някой който може да вижда в общото Информационно поле. Хубавата новина е че има методи за развитието на тази способност и тя може да е от съществено значение за оцеляване в бъдеще.

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #844 -: Юли 28, 2016, 09:56:10 am »
Цитат
взели една група и са ги генноинженирали после са ги върнали на Земята

Цитат
като продължителността на живота е съкратена умишлено за да се забърза еволюцията това говорят рептилите:
Ето един типичен пример за психарско изказване който много хора като locco подемат без да го анализират и допринасят неволно за разпространението на такива психариий
Каква еволюция аджеба ще чакам аз когато имам на разположение генно инженерство. Та нали генното инженерство има за цел да замести прекалено бавните еволюционни процеси със бързо даже мигновенно "революционно" вмешателство.
Извода е че не рептилите а шизофренията му говори на тоя. А освен тазбира се ако не е редактор или някакъв друг персонал във "феномен" или "психо" и да се забавлява изследвайки колко големи глупости биха прочели и приели читателите им.   

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 4 290
  • Мисля, следователно...мисля!
« Отговор #845 -: Юли 28, 2016, 11:03:01 am »
Радико, какво правиш сега?
Опитваш се да наложиш своето виждане като единствено правилно ли? И то чрез така любимите ти реторични похвати...
Казваш - що не са ни "форсирали"?
А техническия бум от последните 200 години какво е? Значи...десетки хиляди години прашки,лъкове и каруци, а всичко в последните 200 -300 е естествено???

И за какво бавно еволюиране говориш?
Еволюция нямаме като вид от поне 50 000 години, ако вземеш тогавашно бебе и го отгледаш при сегашни условия, разлика няма да има.
Те са направили каквото е трябвало тогава. Останало им е само да чакат да се развием технически и да усвоим системата, като са ни побутвали от време на време с по някое откритие.
Въпросното чакане за същества, живеещи по няколко хиляди години ( а и не се знае дали не и по други времеви константи) изобщо не е много!
Ти ако решиш да садиш орехова градина, какво ще очакваш? На първия месец да береш орехи?
Или можеш да ускориш генно процеса - владеем поне тази част?
Хайде излез малко от собствения си калъп...

П.П.Предлагам ти примерна трактовка, която не е в разрез и с твоето виждане :
Който ни е модифицирал някога, просто ни е отсвирил за дълго. Причините може да са различни - от загуба на интерес, през загуба на влияние ( ако сме " завоювани" от други, които не знаят кво да ни правят),  че до въпрос на чисти приоритети... Т.е. ако ти подпалят къщата, няма да спасяваш първо лехите с домати, нали?
А че има засилено външно влияние над нас в последните 200 - 300 години, това е явно!
Дали е от " създателите " или от други - отделен въпрос!
« Последна редакция: Юли 28, 2016, 11:20:02 am от atos »

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 025
« Отговор #846 -: Юли 28, 2016, 01:53:38 pm »
Последно - изоставени сме на произвола на съдбата, или между нас живеят високоинтелигентни (и високотехнологични) извънземни?

Атос, всичко се развива по експоненциална крива до време. Населението на Земята, мощността на процесорите на компютрите и още, и още ... И това става до някакво ограничение, което се достига. За населението на Земята все още има много-много място преди да заживеем като сардели. Процесорната мощ обаче вече достига някакви граници - скоростта на светлината. Забелязва се ясно, че в последните 10 години единичния процесор си остана на около 3-4 гигхерца. А по-предното десетилетие растеше с 100% за година.
Същото е и с консумацията на горива - втората половина на 20-ти век консумацията е нараснала десетки пъти. А от началото на 21-ви век дори има периоди, в които няма търсене на цялото произвеждано количество нефт, въпреки намаляването на цените. Т.е. вече има достигане на някаква граница, и тя не е липсата на суровината.
Електричеството по същия начин - строяха се атомни централи, ТЕЦ-ове, какво ли не ... а в последните 10 години консумацията на ел. енергия в развитите държави остава на горе-долу едно и също ниво. И цената също.

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #847 -: Юли 28, 2016, 08:58:07 pm »
Цитат
Опитваш се да наложиш своето виждане като единствено правилно ли? И то чрез така любимите ти реторични похвати...
Ти до сега как не забеляза, че нямам мнение по въпроса поради което не мога да се опитвам да го наложа. Аз не съм като теб и edin. Аз се съмнявам, допускам сравнявам. Опитвам се от чисто любопитство да достигна максимално близо до истината, но не забеляза ли, че постоянно използвам думата "хипотеза" Никога не съм заявил е те това е станало така от тия и тия. При положение, че не мога да твърдя, че съм наясно как са се развили събития от преди няколко години на който съм бил почти свидетел да не кажа почти участник. Как да твърдя че съм наясно съса събития от преди милион години. А и в този ред на мисли има едно нещо което бих заявил със доста голяма доза сигурност да кажем над 90%
Това е заявлението, че цифрите които изказваш 50000 100000 години са силно занижени. при това със пъти не с проценти. За порядъци се въздържам да кажа защото имам подозрения, че тогавашните обитатели са били с много различен вид за да бъдат наречени хора. Това обаче е друга бира.

Неактивен edin

• Специалист
  • Много Напреднал
« Отговор #848 -: Юли 28, 2016, 11:19:51 pm »
Да, прав си. Изобщо не си като мен, затова ще има да наваксваш  ;) И се чудя, за какво се напъваш. Да ми докажеш, че не съм прав ли? Това не е възможно, колкото и да ми показваш рационално и аналитично мислене.
Да не мислиш, че само ти можеш да анализираш информация? Разликата между теб и мен е че анализираме доста различен вид информация. Да речем, че аз в анализите съм включил, близки срещи от трети и четвърти вид, както мои, така и на мои приятели и познати. Така например, майката на мой приятел, беше в контакт с извънземен разум, в продължение на една година. Ама, каквото и да ти разправям, знам че няма никакъв смисъл.

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #849 -: Юли 28, 2016, 11:37:33 pm »
Цитат
Ама, каквото и да ти разправям, знам че няма никакъв смисъл.
И защо реши че няма никакъв смисъл.
Не знам какъв вид инфотмация анализираш и как точно го правиш, но информацията за мен определено не си я анализирал правилно. а и то не виждам от къде и ще я получиш. Както и да е определено си си съставил погрешно мнение за мен. Като опиташ и не се получи тогава можеш да правиш подобни изявления. Не знам обаче дали тази тема е най подходящото място за целта. 

Неактивен GreenHulk

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 270
  • Астронавигатор
« Отговор #850 -: Юли 29, 2016, 09:22:26 am »
Телата на хората сега и преди 2-3000 години, както и съзнанията са били много различни - така е според езотеричната наука. Имаме и духовна и енергийна еволюция, не само гени. Но това с разкопки трудно може да се установи. А развитието на цивилизацията не е само в техниката.

Що се отнася до рептилите, много глупости с се писали по темата. Езотеричния факт е че в дълбока древност определени (луциферистични) същества са се вселявали в тела на динозаври и са били нещо като Учители на тогавашното човечество. Но едва ли змейове са се смесили генетично с хората, въпреки фолклорните приказки..

Цитат
На Старата Луна обаче имаше и по-долни същества, които не можеха да продължат нататък със Слънцето, тъй като изостанаха. Те разбира се бяха много по-високо развити от хората, те имаха нещо, което хората трябва да извоюват в бъдеще, те имаха такова съзнание, чрез което можеха да виждат външни физически предмети. Те вече можеха да ползват оръдия на труда, до като човекът не беше в състояние. Очите на човека бяха още слепи и ушите му глухи. Очите и ушите му бяха развити само като зародиши, едва по-късно те щяха да виждат и да чуват. Но някои по-нисши живот ни бяха съхранили от Старата Луна форми, които в определен смисъл можеха да използват по-умело от колкото човека своето тяло. И действително в тях се въплътиха слезлите от Луната същества, които още не бяха развити дотам, че да продължат развитието си на Слънцето, но бяха по-напреднали от хората. Те се въплътиха във форми, които днес вече отдавна са потънали, в същества, които им дадоха възможност да виждат физическата заобикаляща ги среда. Те одушевиха, проникнаха с дух тези същества, които се намираха между хората и боговете, тези нисши същества, тъй като по-висшите човешки тела все още бяха твърде непохватни, както детето след раждането си е много по-непохватно от едно малко пиле. Тези нисши същества бяха дракони или змии, които тогава бяха населени временно от тези намиращи се между боговете и хората същества. Тези видове бяха родствени с всичко в човека, което принадлежи към земята, но не притежаваха нищо от насочената към слънцето част на човека. Но в едно те превъзхождаха живеещите още в притъпено картинно съзнание хора: те вече бяха в състояние да възприемат физическите предмети на земята. Човекът съществуваше в пълно неведение и невинност относно физическия процес на половостта, за него той беше обгърнат в мрак. Тези същества го виждаха и поради това можеха да се приближат до хората и да им кажат: вие можете да станете като боговете, нужно е да направите само едно, трябва да разпрострете желанието си чак до долните части. В момента, в който желанието ви се простре до най-дълбоките части, вие ще виждате като боговете, ако направите това, вие ще видите собствения си образ. 

В определен смисъл така беше отнето на хората състоянието на невинност. Това е едната страна. Другата страна е свободата, която човекът придоби по този начин... Същества, които се намираха между слънчевите и земните обитатели и които не бяха успели да извоюват достигането на слънцето искаха да отворят очите на хората, те се приближиха към тях като изкусители и казаха:
……ще ви се отворят очите, и ще бъдете като богове, знаещи добро и зло. 
Ще видите какво има наоколо ви, и ще се запознаете с дървото на познаването на добро и зло и с дървото на живота. 

Така религиозните документи са истинни буквално. Вие само трябва да се научите и да ги разбирате буквално. Днешното наблюдение трябва да ви е показало, че с тези неща не бива да се спекулира. Трябва да се пита истинската духовна наука, тъй като с това се внася прекрасна светлина в религиозните документи.     

Рудолф Щайнер , събрани съчинения 101 - шеста лекция
www.otizvora.bg/GA-101_1.pdf

Има обаче един интересен момент в Библията, за Синовете Божии, които нещо правили с човешките жени...
Цитат

Битие гл. 6
Като почнаха човеците да се размножават по лицето на земята и им се раждаха дъщери, 

Божиите синове, като гледаха, че човешките дъщери бяха красиви, вземаха си за жени от всички, които избираха. 

И тогава рече Господ; Духът който съм му дал не ще владее вечно в човека; в блуждаенето си той е плът; затова дните му ще бъдат сто и двадесет години. 

В ония дни се намираха исполините на земята; а при това, след като Божиите синове влизаха при човешките дъщери, и те им раждаха синове, тези бяха ония силни и прочути старовременни мъже. 

И като видя Господ, че се умножава нечестието на човека по земята и че всичко, което мислите на сърцето му въображяваха, беше постоянно само зло, 

разкая се Господ, че беше направил човека на земята, и огорчи се в сърцето Си. 

И рече Господ: Ще изтребя от лицето на земята човека, когото създадох, - човеци, зверове, влечуги и въздушни птици, - понеже се разкаях, че ги създадох. 

А Ной придоби Господното благоволение.

- Легендата за Ной касае Атлантския период, където за плували и са се придвижвали на кораби.
Та да - корекции и пренасочвания е имало. Потопа касае Потъването на Атлантида, но различни групи са били спасени и  са дали импулс за развитие в различни части на света - Централна Америка, Египет, Ирландия - арийците, др.

Има две различни групи същества - едните спомагат за положителното, правилното развитие на хората и се наречени Ложата На Светлината - в нея членуват същества, завършили земната си еволюция и притежаващи огромно знание и сила. Други които се опитват да противодействат на това правилно развитие и са наречени съответно тъмна ложа. И двете ложи са имали и имат представители/служители и на физическия свят и човешкото развитие е пряко свързано с техните влияния и импулси. Във филмите за междузвездните войни Д. Лукас специално е внесъл езотерични знания - това го бях разбрал от едно негово интервю, което бях чел.

Като също върху едни или други хора могат да действат и влияния на същества от други планети от Слънчевата система(които също са населени, но не и на физически план) , които нямат нужда от ракети или летящи чинии за да влияят или комуникират. Това разбира се, не отхвърля наличието и на материални цивилизации в други звездни системи. Тук е интересно да се отбележи знанията на догоните в Африка за Системата на Сириус и начина по който вероятно за получени, данните в шумерските предания за същества от водата и др.
Общо взето има ред във Вселената и организация за поддържането на реда.

Който иска да е реално  запознат, не би се занимавал с контактьорски/медиумни измишльотини на психически неуравновесени или обсебени контактьори, нерядно жертва на целенасочен дезинформационен проект, а следва да се обърне внимание на реалната информация, дадена от Истински Духовни Учители, които включително са говорили и във връзка със Свободната Енергия - като Петър Дънов и Рудолф Щайнер!

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 4 290
  • Мисля, следователно...мисля!
« Отговор #851 -: Юли 30, 2016, 03:51:01 pm »
Хм...Радико, днес попаднах на следния материал:

http://starcivilizations.blogspot.bg/2016/07/blog-post_15.html#more

Оказа се, че има и друг човек, който мисли като мен...при това - сериозен учен, титулован (в този му период), но достатъчно интелигентен, за да не се "самоконсервира" в "научеността" си...

Неактивен edin

• Специалист
  • Много Напреднал
« Отговор #852 -: Юли 30, 2016, 10:42:19 pm »
Вчера гледах, един позабравен филм от 1982г. Казва се "Blade runner". Изправи ми се косата, от това което се споменаваше там и то още през 1982г. Наскоро гледах и "Полицаят и извънземните" от 1979г. и понеже не го бях гледал от дете, пак останах със зяпнала уста. Още от време оно, колективното съзнание се подготвя за нещо предстоящо.

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #853 -: Юли 31, 2016, 12:01:37 am »
О да подготвя се и то не само съзнанието на хората. За какво са тези игри от сорта на Сървайвър. Предавания по Дискавъри за оцеляване на ръба на предела. не знам защо точно на мен се дава да разбирам за тези факти но на много места, включително и на поне три в България страхотно блиндирани бункери, огромни бункери, забележете строени са от руснаци а сега са в ръцете на НАТО и пак са секретни. е от какъв зор ще държиш и ще продължаваш да ползваш нещо което е построено от този който твърдиш че е основния ти потенциален противник. Нали той го е строил и има цялата документация следователно знае и как да го разруши. Единственият логичен отговор който се сещам е, че тези скривалища въобще не са предназначени за една такава конвенционална война а за други събития които се очакват в бъдеще. Секретни са за да се държи простолюдието далеко от тях и да не успее да се възползва. все пак местата вътре са ограничени. За едно такова място беше направено и предаване по една от телевизиите.   

Неактивен krasias

• Специалист
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 238
« Отговор #854 -: Юли 31, 2016, 09:18:40 am »
atos, този мисли малко по трезво от Стаменов, http://blogzaserioznihora.blogspot.bg/2013/02/blog-post_8392.html .