Здравейте колеги,
Според мен има някой неща сбъркани, от теоретична гледна точка.
Първо генератора работи като пистолет за боядисване или динамичната и статичното налягане е константа и се създава ниско налягане. Това важи може би за постоянен ток и един тип флуид.
В електрически вариант имаме два вида ток, ток на проводимост и ток на разместване, отместване сменяване/ сменяване на зарядите/.
Второ трябва се създаде стояща вълна. Стояща вълна е защото енергията стои и се преобразува от кинетична в потенциална и обратно, в електрически вариант от магнитна в електрична и обратно. Честотата на преобразуване е удвоена.
Коментар: До сега не съм видял пистолет за боядисване да работи в синусоидален режим, или импулсен, за този метод трябва импулсен режим на електрониката и резонанс да липсва апериодичен режим.
От стояща вълна енергия няма как да се получи повече защото е константа.
Стоящата вълна е частен случай на интерференцията и тук виждам развитието, аритметичното и геометрично събиране или закон за квадратите според Серл. За това Руслан събира качер със стояща вълна. Стоящата вълна е с удвоена честота спрямо възбуждащата. Стояща вълна лесно се реализира технически, отколкото три отделни честоти.
Стояща вълна лесно се реализира, заради удвоената честота, трябва параметричен резонанс. Заради двата вида ток имаме и реактивна енергия и трябва реактивни елементи за преобразуването на един вид в друг.
Едно просто решение решение дава Тесла еднопроводникова, схема средата се ползва за реактивен елемент, капацитет, еластичност или реципрочното гъвкавост.
В Схемата на Руслан това е залегнало в качера, Вместо вилка на Авраменко се ползва бифилярна бобина, но настройката е трудна. Решение на проблема според мен е резонасна бифилярка със свързан реостат. Въртенето на реостата се настройва резонанса на резонасната бифилярка.