Ти живееш на повърхността на Земята (където според моята и твоята теория гравитацията е максимална), и нито си разкъсан, нито смачкан. Откъде направи това заключение?
Няма "моя и твоя" теория! Още ли не си разбрал, че
разглеждам ВЕРОЯТНОСТИ, не защитавам разни теории!
На повърхността действа
една гравитация, в
една посока! Ако те влачи един кон, той просто те влачи, ако те дърпат два - разкъсват те
Резутантната сила е векторния сбор от всички сили, действащи на всеки атом. "Двете" (реално те са безкрайно много) сили не са ЕДНАКВИ, освен в самия център.
Естествено, нали точно това казвам:
Да разгледаме също и как точно едно тяло си "губи теглото" в центъра на Земята?
Енергията не се усвоява/поглъща, докато тялото не почне да се деформира. Точно както не ти се загряват фундаментите и колоните на сградата, в която живееш, макар че ги натискат стотици или хиляди тонове товар на самата сграда.
Глупости! Искаш да кажеш, че едно тяло не може да погълне топлинна енергия, примерно, докато не се деформира? Пробвай да залепиш ръка тогава върху включена,
недеформирана ютия?
Или, че в колоните на сграда няма напрежение? Пробвай тогава да събориш една-две крайни, в някоя висока сграда и да подпреш със собственото си тяло, за да не падне сградата?
Хайде спри да ползваш примерите както ти скимне, виждаш, че и аз мога, но е тъпо (мога да измислям примери, даже от твоите по-тъпи)!
Дай да мислим върху възможности и вероятности...
И защо подминаваш подобни въпроси - "Хайде да разгледаме накъде се движи тяло - от зона с по-слабо привличане, към такава с по-голямо или обратно?", а се хващаш само за неща, които (според теб) можеш да атакуваш някак?
Спри вече с тези спорове!
Аз сам не знам кое е истината, но това не пречи един въпрос да се разглежда от различни страни, а от теб помощ=0.