И аз бих се опасявал, че вероятността да гръмне с 220V е по-голяма. Между искра и искра няма разлика при водорода и все ще гръмне, но с ток от мрежата е много по-вероятно някой от материалите да се стопи или да се разкапе и да създаде рисков фактор, отколкото ако играеш на дребно.
Аз също обаче много често съм склонен да разсъждавам "директно в готови варианти", така да кажа. Поставяйки се на твое място, емоционално, мога да разбера настроението, което те кара да си представяш нещата по този начин. На мен също "лабораторния" подход, който h2motor препоръчва, някак си ми е по-чужд на вътрешните навици.
Затова... когато аз знам, че
разработката на дребно е по-разумната, но когато знам и че няма да имам достатъчно вдъхновение и мотивация да стигна до "готовия вариант" по дългия път... намирам утешение във вътрешната си дилема в
модулния подход.
Този хъс, който имам, да разработвам неща... вместо да го влагам в рискован стремеж за постигане директно на "завършен вариант"... го влагам в
модуларното измисляне.
За да не ми угасне хъса преди да съм си завършил заниманието... измислям го така, че да бъде модулно. Когато е модулно, всеки модул представлява разработка на дребно, но знаеш, че едновременно с това е и разработка на едро.
Планирам всяка разработка така, че да знам, че всички дребни, досадни, "лабораторни" междинни проверки са стъпки към "завършения вариант". Когато знам, че всяка отделна малка част не е просто за "проверка на концепцията", а е бъдеща част от голямото, която бързо с лекота ще сглобя в едно голямо нещо, след като имам достатъчно на брой проверени модулчета... вътрешно се чувствам удовлетворен, и така вдъхновението и хъса ми издържа повече време, и съм по-емоционално устойчив на преминаващите дни, без да загубя мотивация
Моето лично мнение е, да послушаш h2motor, като работиш с отделни единични клетки... следвайки по този начин препоръката на Майстора да работиш с по-малки тоци... но без да противоречиш на себе си, като за целта правиш всяка единична клетка като архитектурно удобен модул за лесно сглобяване с други. Не я прави сама за себе си, и няма да прахосаш потенциала на по-мащабното предприятие.