Автор Тема: Технологични новости  (Прочетена 470646 пъти)

Неактивен h2motor

• Сериозен
  • Публикации: 1 053
Re: Технологични новости
« Отговор #1620 -: Февруари 23, 2025, 05:44:24 pm »
Държавата има правото и задължението да емитира нови пари, по принцип е длъжна да го прави и ако не се водеха валутни войни щеше да си има една нормална, ритмична инфлация и данъците щяха да бъдат символични. Няма нужда от пенсионни и други осигуровки, държавата може да го плати това нещо. Та какво правиха - брулят хората с данъци, а те правят живота на хората тежък и в същото време постигнаха дефлация, която блокираше цените и икономика. После - ама ние нищо не произвеждаме, само внасяме..Като сме тъпанари така ще бъде.

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Публикации: 5 134
  • Експертът не може да се автоматизира.
« Отговор #1621 -: Февруари 23, 2025, 05:52:40 pm »
Че одимо на Марс.  8)

<a href="https://www.youtube.com/v/fSV_0GTuMOY" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/fSV_0GTuMOY</a>

🔥 Как идёт разработка российского плазменного двигателя 🔥

Ии гонката за по-по-най HAARP !!

<a href="https://www.youtube.com/v/EU3GZCGhTg8" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/EU3GZCGhTg8</a>

Россия запускает СУПЕРстенд и спутники-шпионы для контроля оболочки Земли

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
« Отговор #1622 -: Февруари 23, 2025, 05:53:38 pm »
После - ама ние нищо не произвеждаме, само внасяме..Като сме тъпанари така ще бъде.
Ако може, в единствено число == че ще сбъркаш.

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 412
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
« Отговор #1623 -: Февруари 23, 2025, 07:09:39 pm »
epwpixieq-1 малко си в принципна грешка в разсъжденията си освен това и погрешно си интерпретираш думите ми. От къде реши че смятам, че аз или ЕДМ ще вземем от държавната администрация повече от колкото сме им дали???
Ако прочетеш малко по внимателно без да внасяш собствена  интерпретация на думите ми ще разбереш че имам в предвид, че ЕДМ ще бъде на по малко загуба от вноските си от колкото Юлиян защото води по здравословен живот и ще му връщат повече време събраните пари. Другото после.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 239
« Отговор #1624 -: Февруари 23, 2025, 10:40:36 pm »
На вниманието на Витко - в неговия любим сайт: https://www.usdebtclock.org/
е добавена графа "колко спести агенцията на Мъск на данъкоплатците" :)

Към днешна дата цифрата е малко под 130 милиарда долара.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #1625 -: Февруари 23, 2025, 11:54:38 pm »
И нещо за Писки, АИ-то и тестовете... твърди се че думите са на Айзък Азимов, не ми се проверява по нощите:
Цитат
Какво е интелигентността все пак? Когато бях войник, изкарах 160 точки на един тест за пригодност, вместо обичайните 100. Никой в базата не беше виждал подобен резултат и за около два часа около мен се вдигна голям шум.
В общ план не настъпиха никакви промени – на другия ден си бях общ работник в кухнята, най-високата длъжност, до която се издигнах в армията.
През целия си живот съм отбелязвал подобни резултати, поради което се имам за високо интелелигентен, а очаквам и другите да ме смятат за такъв. Макар че всъщност, не означават ли тези постижения, че просто ме бива да отговарям на въпросите на хората, които измислят тестовете и чиито интелектуални наклоности са близки до моите?
Имам например един автомонтьор, който според мен не може да е изкарал повече от 80 точки. Винаги съм смятал за разбиращо се от само себе си, че от нас двамата по-интелигентният съм аз. Само че като се повреди нещо по колата ми, търча при него – гледам го трепетно как ѝ разглежда вътрешностите и чакам да се произнесе, сякаш е свещен оракул. И той винаги ми поправя колата.
Ами да си представим, че моят монтьор състави въпросите на тест за интелигентност. Или пък ги състави някой дърводелец, или фермер – който и да е извън университетските среди. Всеки от тези тестове би ме охарактеризирал като пълен идиот. И то съвсем основателно. В един свят, където не бих могъл да използвам моята академична подготовка и уменията да си служа с езика, а се налага да правя нещо сложно и трудно с ръцете си, аз бих се провалил. Моята интелигентност следователно не е абсолютна, а е функция на обществото, в което живея, както и на факта, че една малка група от това общество си е присвоила правото да се произнася по въпросите за интелигентността.
Да вземем пак моя автомонтьор. Той винаги се шегува като се видим. Веднъж си измъкна главата изпод колата и каза: „Докторе, един глухоням влязъл в една железария да си поиска гвоздеи. Сложил си двата пръста на тезгяха и показал с другата ръка, сякаш чука върху тях. Продавачът му донесъл чук. Той поклатил глава и посочил пръстите си. Продавачът донесъл пирони. Човекът ги взел и си отишъл. Следващият обаче, който влязъл в магазина, бил сляп. И искал да си купи ножица. Как мислиш ти, докторе, че си я поискал?“
Аз най-простодушно вдигнах дясната си ръка и изобразих с два пръста рязане на ножица. На което моят автомонтьор се изсмя язвително и каза: „Ех, ти, лапнишаран. Ами той просто му казал какво иска“. После прибави снизходително:
„Цял ден пробвам клиентите с тая история“.
„И хвана ли много?“ – попитах аз.
„Само няколко. Ама знаех, че ти ще се хванеш.“
„Че защо?“
„Ами, защото, докторе, си дяволски образован. Знаех, че не може да си много умен.“
Имам неприятното чувство, че думите му не са лишени от основание.

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
« Отговор #1626 -: Февруари 24, 2025, 08:25:05 am »
На вниманието на Витко - в неговия любим сайт: https://www.usdebtclock.org/
е добавена графа "колко спести агенцията на Мъск на данъкоплатците" :)
Не ми казваш нищо ново. Само да предположиш, че не знам нещо за вашите кирливи ризи - вече се надценяваш.

Към днешна дата цифрата е малко под 130 милиарда долара.
Това показва колко ви е гнила империята... И колко е крадено на поразия, и трошено на поразия.

Ако беше умен, щеше да търсиш умни хора какво са казали. Понякога има брилятни неща. Като това например:

https://rutube.ru/video/846fcdb93dd5b7352dfd86ae6f5c3824/

Как англосаксы 100 лет используют одни и те же шаблоны

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #1627 -: Февруари 24, 2025, 10:37:30 am »
Ако беше умен, щеше да търсиш умни хора какво са казали.
Афтършок нюз и умни хора? :) Следващия път пробвай със Соловьов...
И баца... да ми ги пускаш тия неща при условие че след 80 години ватенките пробутват същите нацисти... айде стегни се.

П.С. днес се навършват 3 години... 

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
« Отговор #1628 -: Февруари 24, 2025, 01:55:46 pm »
И баца... да ми ги пускаш тия неща при условие че след 80 години ватенките пробутват същите нацисти... айде стегни се.
Готово! Стегнах се, не са същите:

<a href="https://www.youtube.com/v/AfgXzGsRrzc" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/AfgXzGsRrzc</a>
Bad dream Ze!

П.п. Ако изобщо си слушал, материала не бе измислен от Афтършок нюз... М'а то вниманието не е занимание за правоверни англо-сакси.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #1629 -: Февруари 24, 2025, 02:07:41 pm »
Готово! Стегнах се, не са същите:
...
Bad dream Ze!

Явно това ти е нивото... да слезем на него :)
<a href="https://www.youtube.com/v/p-_kA-uGYt0" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/p-_kA-uGYt0</a>

Неактивен EDM electronics

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 092
  • Santa Claus - "Ho ho ho!"
« Отговор #1630 -: Февруари 24, 2025, 03:36:58 pm »
Огромна част от хората нямат НИКАКВА финансова грамотност.

Ти остави това, то не е жизнено важно.
Ами я си представи какви тъпунгери има  :), нямат грам ЗДРАВНА ГРАМОТНОСТ.  :)
Има такива, дето една лицева опора не са направили през живота си и остави, ами и се хвалят с това в интернет, да се правят на пичове. То да умреш от срам от тоя факт, а те се хвалят, освен, че местят циментови блокчета с формули по форумите.  ;)

Ама остави и това, те като чуят някой да говори за здраве, здравни практики, да споделят личен опит, да казват, че спорта, гладуването, правилното хранене са от съществено значение за здравния статус на човек, че здравето на е даденост и късмет - А ЗАСЛУГА, те се подиграват на такива хора, присмиват се. И в замяна се хвалят как пиели, какви пичове били тия дет пият - "по-умните", а "по-глупавите" пиели пресни сокове от моркови и цвекло, да им се навирват пишоците добре  ;), спортували, правили секс със жени, не ходили по гей-паради  :), грижили се за здравето си.

Предполагам познаваш такива хора?  :)

Мисълта ми беше има много по-зле от тия дето нямали финансова култура.  :)

"Присмял се хърбел на щърбел" :D .... имало много с лоша финансова култура....
« Последна редакция: Февруари 24, 2025, 03:55:15 pm от EDM electronics »

Неактивен epwpixieq-1

• Сериозен Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 2 156
  • e^(π*ι)+1=0
« Отговор #1631 -: Февруари 24, 2025, 04:42:42 pm »
И когато станат на възраст в която не могат да се трудят, няма да имат и един лев.
Как ти се вижда идеята няколко стотин хиляди възрастни да нямат един лев доход?
Ами всъщност това не е идея, не мислите ли че се видя какво се получи през периода 1992-1998 години. Въпроса е че тогава не само пенсионерите, които чакаха от държавата, но и държавно работещите бяха с мизерни доходи. Така че отвново си помислете когато си мислите че държавата или която и друга администрация е добър стопанин.

От друга страна, когато човек на 60-70 години няма нищо зад себе си, за съжаление, на това му се казва естествен подбор. Интересно е как хората, в продължение на хиляди години, са живели без да има социално осигурителни системи. Замислете се върху това. Тези социални "придобивки" единствено съществуват понеже винаги се присвоява, и се ощетяват, сегашно работещите, за да се даде на хора които не работят, с обещания за бъдещи плащания към тези от които са взети парите. 
За идвалидите няма да отварям дума, че ще кажете че съм пристрастен ... :)
Когато има хуманност в населението, то винаги ще се намери начин да се подпомага доброволно определена (много малка) група от хора които имат недъзи предполагащи невъзможността им да продават труда си.
Ако прочетеш малко по внимателно без да внасяш собствена  интерпретация на думите ми ще разбереш че имам в предвид, че ЕДМ ще бъде на по малко загуба от вноските си от колкото Юлиян защото води по здравословен живот и ще му връщат повече време събраните пари. Другото после.
Съгласен съм че хора които водят здравословен живот, принципно, имат по-високи шаносве да си възвърнат по-виско процент от това което са им взели. Това мисля, че всеки трезво мислещ човек може да заключи и сам. Явно нещо не съм разбрал коментара ви, покрай повече от 6-те милиона в САЩ над 100-тина години. Човек може да заключи че хората зад Атланитка живеят страшно здравословно, което гарантирано не е така  ;D

Неактивен EDM electronics

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 092
  • Santa Claus - "Ho ho ho!"
« Отговор #1632 -: Февруари 24, 2025, 05:02:04 pm »
Съгласен съм че хора които водят здравословен живот, принципно, имат по-високи шаносве да си възвърнат по-виско процент от това което са им взели. Това мисля, че всеки трезво мислещ човек може да заключи и сам. Явно нещо не съм разбрал коментара ви, покрай повече от 6-те милиона в САЩ над 100-тина години. Човек може да заключи че хората зад Атланитка живеят страшно здравословно, което гарантирано не е така  ;D

Тук във форума има едни образ, който освен ниска здравна, финансова и правна обща култура  :) - абе липса на всякакъв вид култура, лаеше кът козъ, как Путин, който уж бил препариран в някакъв фризер, пък ограбил парите на Русия и си направил на дърти години в Крим някакъв замък с амфитеатър, да канел курвите там и да правел голо римско парти.  :) Дмек Путин го раздавал олигарх, перверзник, император, пиел кръв от млади елени и се къпел във вана с кръв на младенец -  ей той ги разправя тия...

После на тоя същия филмар му показах интервю на германец, който обясняваше как филма за замъка на Путин бил правен в студио в Германия, като целта била да очернят руския президент с лъжи - иди разправяй после, че сестра ти не е курва...

Тоя сега мълчи кът падарски гъС  ;), кът бит гъС и нищо не казва, КОЙ ОГРАБИ американския пенсионен фонд, кой краде пари за 18 мил. умрели пенсионери от които 6 мил над 100 г. и един 345 г. "младеж"?  :)

Тоя филмар - Оловния ботуш просто няма какво да каже....

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
« Отговор #1633 -: Февруари 24, 2025, 06:11:21 pm »
Тоя филмар - Оловния ботуш просто няма какво да каже....
Oo, има! Докато е жив, ще му работи генератора на случайни клавишни последователности...

САЩ имали злато в UK. И го поискали. Ингилизите рекли:
- Не мой! По технически причини.

И ние имаме там доста злато. Ама причините едва ли ще са технически.
И гледай сега, какви клавишни последователности ще ти натрака. Бедна ти е фантазията!

https://rutube.ru/video/91db1c0e2071503c9cefe1fdb5257294/

Трамп врывается в Форт-Нокс! Кто УКРАЛ золото США и при чём тут британский дефолт?

P.s. Так, на минуточку, Тръмп иска от Украйна повече пари, отколкото струва златото във форт Нокс.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #1634 -: Февруари 24, 2025, 08:05:42 pm »
Ами всъщност това не е идея, не мислите ли че се видя какво се получи през периода 1992-1998 години. Въпроса е че тогава не само пенсионерите, които чакаха от държавата, но и държавно работещите бяха с мизерни доходи. Така че отвново си помислете когато си мислите че държавата или която и друга администрация е добър стопанин.

От друга страна, когато човек на 60-70 години няма нищо зад себе си, за съжаление, на това му се казва естествен подбор. Интересно е как хората, в продължение на хиляди години, са живели без да има социално осигурителни системи. Замислете се върху това. Тези социални "придобивки" единствено съществуват понеже винаги се присвоява, и се ощетяват, сегашно работещите, за да се даде на хора които не работят, с обещания за бъдещи плащания към тези от които са взети парите.
По тоя въпрос си спорете с ЕДМ-чо... никога не съм казвал че държавата е добър стопанин. Винаги съм твърдял, че работата на дъжавата е само да събира данъци и да ги харчи по начин, който частника няма да го направим щото няма печалба. Пенсиите са точно такава каца без дъно - влагаш едни пари без да очакваш възвръщаемост.
А за естествения подбор също ще се съглася до известна степен. Но не можеш да оставим всички сливенски цигани без соцаилни помощи - ще се съгласиш :) Просто няма толкова много мостове, под които да спят.

... Когато има хуманност в населението, то винаги ще се намери начин да се подпомага доброволно определена (много малка) група от хора които имат недъзи предполагащи невъзможността им да продават труда си.
Те крадат на пенсионерите жилищата, ти хуманност си тръгнал да търсиш...

И ние имаме там доста злато. Ама причините едва ли ще са технически.
Не са технически. Ватенките го изнесоха, а каквото успяхме да спастрим след тях бай Тошо го продаде за долари.
И ме кефи първичния инстинкт за кюлчета злато... Вероятно покрай слушането на Рагандар Нюз ти е убегнал факта, че ЦЯЛОТО злато което го има изкопано по света е по-малко от 250 000 тона, или 250 млрд грама. 25 000 милиарда долара, или 25 трилиона долара. Така, съвсем грубо. Сега си погледни usdebtclock-a и кажи за къде стига това злато...
И БВП на България е грубо 100 млрд евро. 1 млрд грама, 1 млн килограма или 1 000 тона злато. Дали имаме толкова у Англия депозирани? И ако си го приберем какво ще стане? Ами... ще го продадем и ще живеем няколко месеца безгрижно. После пак ще сме тъпи балкански субекти със същите доходи и със същото русфилско самосъзнание, обаче вече без злато... :)

П.С. Чета, ЕДМ-чо, не се отказвай да се излагаш. Просто правя игнор, да те е яд още повече :)