Автор Тема: Технологични новости  (Прочетена 1688242 пъти)

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 642
Re: Технологични новости
« Отговор #2235 -: Днес в 05:17:46 pm »
По данни на английското разузнаване ...

По данни на американски военни експерти...

Днес в украинската рада една депутатка каза...
Някакви връзки към източниците които ползваш, или те е срам да ги публикуваш? :)

Неактивен h2motor

• Сериозен
  • Публикации: 1 187
« Отговор #2236 -: Днес в 05:26:25 pm »
 juliang, къде се продават тези Тойоти, Фолксвагени...те имат китайски заводи и както Тесла правеше половината си продажби там, същото нещо е и с тях. Много произвеждат и се продава в Азия. Ти като един който мери с аршин от минали времена, ако Русия започне експорт на газ за Китай, който да замести този за Европа ще строят газопровода 10 години. За 6 месеца ще го построят китайците, никакви 10 години.

Неактивен EDM electronics

• Сериозен Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 428
  • Втория 9-ти септември иди, иди ...
« Отговор #2237 -: Днес в 09:37:54 pm »
Някакви връзки към източниците които ползваш, или те е срам да ги публикуваш? :)

Белия:)
какви източници, какво да ти доказвам на тебе, разбрал съм, че няма смисъл.
Тези неща ги пише по новините, ама ти като четеш измислени и ти се струват реалните невероятни.

Долу гледай клипа - двама американски експерти си говорят и ще разбереш някои неща.

Актуални технологични новости:
1. Евективността на системите Пейтриот в Украйна е спаднала на 6%  :D - ай стига ве....  :) Това го казва украински генерал, не руски, не аз, аз само ретранслирам.  :)
2. Путин заяви: скоро ще представим нова система оръжие, неизвестна досега. Вероятно става въпрос за ракетата "Буревестник" при изпитанията на която имаше нещастни случаи с изтичане на радиация и гибелта на гравния конструктор. Това е ракета с ядрен двигател, която може да лети с месеци около земята, преди да се отправи към целта. Тя е способна да ангажира цялото ПВО на земята, да се изпразни кът чекия на пясък.  :D И после да удари.  :)
3. Докато Илон Мъск с неговите бустъри секънд хенд е застинал в технологии от миналото, Русия е развила йонния двигател. Всичко това ще и даде огромно предимство в космоса. САЩ имат да ги гонят и в хиперзвука, и ядрените двигатели и йонните. Ща ги догонят след 10-15 г., когато руснаците вече ще са на антигравитация.

Всички виждате как се развива Русия, само едно метро вземете и го сравнете с кое да е метро в САЩ, все едно да сравняваме луксозен хотел с градски кенеф.

Либералчета,
нещо омълчани ми се виждате. Имаше времена по 10-тина калмука  ;) наведнъж ми скачахте, като си мислехте, че и сам войнът не е войн. Точно с мен ударихте на камък.  :D
Все по-зле ще стават времената за вас, все по-зле и по-гладни най-вече.  ;)  :)

<a href="https://www.youtube.com/v/2Y8fmA50wzI" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/2Y8fmA50wzI</a>

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 642
« Отговор #2238 -: Днес в 09:55:31 pm »
Долу гледай клипа - двама американски експерти си говорят и ще разбереш някои неща.
Чини ми се че нещо си объркал клипа... къде видя двама, че и американци? Аз виждам един мужик де развива теории в кухнята си между 2 водки.

какви източници, какво да ти доказвам на тебе, разбрал съм, че няма смисъл.
Ясно... източници няма... :)

3. Докато Илон Мъск с неговите бустъри секънд хенд е застинал в технологии от миналото, Русия е развила йонния двигател. Всичко това ще и даде огромно предимство в космоса. САЩ имат да ги гонят и в хиперзвука, и ядрените двигатели и йонните. Ща ги догонят след 10-15 г., когато руснаците вече ще са на антигравитация.
Питай Витко докъде стигна ядрения буксир, че нещо не го споменава. Първо него да завършат, после да гледат йонния двигател. Всъщност ще го спиздят и него от Мъск - такива двигатели има на всеки един Старлинк сателит. Или си мислиш че тия стотици сателити на Старлинк са с химически двигатели? :)

Неактивен merlinbg

• Специалист
  • Сериозно Активен
  • Публикации: 326
« Отговор #2239 -: Днес в 10:44:04 pm »
Питай Витко докъде стигна ядрения буксир, че нещо не го споменава. Първо него да завършат, после да гледат йонния двигател. Всъщност ще го спиздят и него от Мъск - такива двигатели има на всеки един Старлинк сателит. Или си мислиш че тия стотици сателити на Старлинк са с химически двигатели? :)

Много си прозд Пепи... направо редко тъп... кух като градинска лейка!!!

Значи според теб Мъск е човека, който е измислил и внедрил за първи път йонния (плазмения) двигател?!? През 1964г. и СССР и САЩ правят изпитания на такъв двигател. Това е преди 60 години Пепиии!!! А през 70-те години СССР започва масово да ги ползва като маневрени двигатели на спътниците си. А сега ми кажи дали Мъск е бил в проектен режим или още е бил на баща си в мъдете по това време?

А относно Ядрения буксир, след като ти е ясно всичко за него, кажи ми какъв е неговия двигател? Щели били да спиздят от Мъск разбираш ли... да те спиздят отзад, три пъти да те спиздят :)