Бате ви Миш-у си мисли измамно, че щом е американско от неговите братя /на мен те не са ми никакви братя/, е първообраз и върха на - да не кажа лайното, ама го казвам.
От бълдър години разправям в тоя форум, че германците още преди 20 г. започнаха направата на плазмения реактор, китайците също. Не знам за руснаците, но предполагам и те.
Примерно той не знае, че съвременните технологии за производство на микроконтролери и процесори не са американски, а холандски, корейски и китайски. Не е чувал въобще за AMSL.
Статията е ядрен синтез и плазма.
Много пъти съм казвал каква е разликата между плазмата и тлеещия разряд. На пръв поглед са едно и също нещо по цвят и зрелище, но физически са различни процеси, като в плазмата присъства ядрен разпад и рекомбинация.
Та никаква новост не е това, а е една голяма старост.
За плазмата
си мисля следното:
Да не се окаже, че тя разковничето за СЕ. Да постигнеш плазма е много евтино и енерго маловажно. Протича ядрена реакция, която бързо рекомбинира и резултата е нула. Ако обаче се намери начин, да не рекомбинира, а да се ползва енергията от ядрения разпад, ще получим малка входна и голяма изходна енергия. При Капанадзе също има плазма в искрата. Вероятно е нещо такова.