Автор Тема: Технологични новости  (Прочетена 357902 пъти)

Неактивен h2motor

• Стабилен
  • Публикации: 855
Re: Технологични новости
« Отговор #1185 -: Октомври 21, 2024, 03:19:29 pm »
Някой е махнал DPF, филтъра на тази кола, на мен не ми разправяй че не пуши и няма сажди, кой ще тръгне да се занимава да го маха ако не се пълни със сажди прекалено бързо. Ти понеже не караш отзад и си мислиш че сажди няма както когато го форсираш на място, под товар количеството гориво което се впръсква е много пъти по голямо и дизеловото гориво с което караш не изгаря добре и се образуват сажди и не защото няма кислород в цилиндъра, дизеловия двигател обича кислорода да е много за да не прави сажди, но с тази скъпата нафта която никой не зарежда саждите са много по малко. питал съм много познати - каква е тази скъпа нафта ? Всички смятат че тя е за много скъпи и нови коли, а тя е за двигателите с комън рейл, няма значение дали е стара, но е 30 стотинки отгоре.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 019
« Отговор #1186 -: Октомври 21, 2024, 04:37:09 pm »
juliang, не се наблюдава повишаване на съдържанието на азотни окиси в резултат на вдлъбнатините, показателите с бутала които са интерферентни и неинтерферентни са едни и същи, азотните окиси се влияят от бедна смес много повече.
Азотните окиси се влияят само и единствено от конструкцията на горивната камера и от нищо друго. За емнайсти път ще ти го кажа - с това си изкарвам парите, и лично съм се убеждавал многократно че с настройки на горивния процес не можеш да повлияеш на азотните окиси. Богата-бедна смес... все на едно ниво си стоят.

... За азотните окиси впръскване на водна мъгла дава ефект на намаляване, тя елиминира детонационното изгаряне.
В двигател в нормално състояние и с правилното гориво детонационно горене не трябва да има изобщо. А да сипваш водна мъгла вместо правилното гориво за мен е неразбираем подход.

Някой е махнал DPF, филтъра на тази кола, на мен не ми разправяй че не пуши и няма сажди, кой ще тръгне да се занимава да го маха ако не се пълни със сажди прекалено бързо. Ти понеже не караш отзад и си мислиш че сажди няма както когато го форсираш на място
Да ти обяснявам ли колко пъти караме със синковеца заедно двете коли нанякъде, като той е зад мен? Мислиш че не съм го питал какво излиза от ауспуха ми ли? Мислиш че няма да ми каже "Баща ми, чадиш кат комин" ако забележи нещо?

... дизеловия двигател обича кислорода да е много за да не прави сажди
Не е вярно.

... но с тази скъпата нафта която никой не зарежда саждите са много по малко. питал съм много познати - каква е тази скъпа нафта ? Всички смятат че тя е за много скъпи и нови коли, а тя е за двигателите с комън рейл, няма значение дали е стара, но е 30 стотинки отгоре.
И с какво скъпата нафта се различава от евтината? Ако я запалиш в чинийка на поляната - по-малко ли ще пуши?

Неактивен EDM electronics

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 004
  • Z - Оркестър Вагнер
« Отговор #1187 -: Октомври 21, 2024, 09:23:05 pm »
Патрондаш  :)

Неактивен h2motor

• Стабилен
« Отговор #1188 -: Октомври 21, 2024, 09:25:22 pm »
juliang , вземи учебници за ДВГ и почети малко, не са горелки и при тях постоянно се променят тези неща, формата на горивната камера повече влияе на топлотдаването към цилиндровата глава отколкото на качеството на изгаряне на горивото. Водата е антидетонатор при бедна смес, ЕГР клапаните всъщност вкарават отработили газове които съдържат вода и това се случва при режим на по бедна смес. Направено е при много двигатели, има такива при които премахване на този клапан води до изгаряне на изпускателни клапани, покара няколко хиляди километра и хоп издухан изпускателен клапан.

Неактивен h2motor

• Стабилен
« Отговор #1189 -: Октомври 21, 2024, 09:28:38 pm »
Със скъпата го няма характерното за дизелов двигател тракане, с алуминиев блок гледай да не го чуваш че е дизелов двигател, трябва да работи меко както казват ако искаш да не го прецакаш преждевременно.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #1190 -: Октомври 21, 2024, 10:17:13 pm »
... ЕГР клапаните всъщност вкарават отработили газове които съдържат вода и това се случва при режим на по бедна смес...
Оставям на твоето въображение да си представиш за какво е тая оранжева тръба де влиза в горелката, преди да почнеш да ми изнасяш лекции що е то ЕГР, какво съдържат димните газове и как това влияе на горивния процес... Сигурен съм че за пръв път чуваш и виждаш че такова нещо се използва не само в автмобилите.

И както казах - в офиса ми се търкалят 1-2 ей-такива уреда, които позлвам почти ежедневно, и съм повече от наясно какво се случва с всяка една от цифричките когато намаля или увелича газта/нафтата или въздуха или потока газове от рециркулацията. Как всеки един от тия параметри повилиява на количеството на някоя от съставките на димните газове:

Патрондаш  :)
Бях почнал да си мисля, че си се възползвал от поканата на жужето да се спасиш от гейовете в Европа и си се преселил завинаги в блатата. Радвам се че все още си на линия :)

Неактивен h2motor

• Стабилен
« Отговор #1191 -: Октомври 21, 2024, 10:25:54 pm »
juliang, а тук вече ти може да кажеш защо връщат отработили газове и ги набиват във входящия въздух ако правилно съм предположил.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #1192 -: Октомври 21, 2024, 10:33:59 pm »
juliang, а тук вече ти може да кажеш защо връщат отработили газове и ги набиват във входящия въздух ако правилно съм предположил.
Ти повече знаеш, обясни на хората на разбираем език.

Неактивен Михаил Кузмов

• Специалист
  • Много Напреднал
  • Публикации: 2 551
« Отговор #1193 -: Октомври 22, 2024, 08:10:29 am »
Мише, отдавна съм те сложил в графата безполезни, просто Силно ще те подразня, но това нещо е решим конструктивно проблем, обаче как - открий си го сам.
Щом ти не го знаеш, аз как да го открия! За каква полезност говориш? Ти до сега един линк пусна и то безполезен. После сам написа че си изоставил тая конструкция. Посочи ми нещо друго освен непотвърдени приказки! Знаеш ли, аз бях на Марс и въобще не е така както си мислят! Ако не вярваш иди провери!

Неактивен EDM electronics

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 004
  • Z - Оркестър Вагнер
« Отговор #1194 -: Октомври 22, 2024, 08:58:22 am »
За двамата нахалници с белите бради и американските фесове:

Не се респектирам от възраст, възмущавам се от простотия, наглост, нахалство.
Правите струвате, освен че се дразните с всеки потребител за щяло и нещяло, не давате на никого да е над вас, но политическата нотка и дрязга присъства постоянно във всяка тема - и в тази.

Ще ви дам едни патрондаши, медведеви, блата......, като ви забаня и двамата за неопределено време, да ви дойде акъла у главата. Ще можете само да четете и да си приказвате сами. Ще редите празни гилзи от бира една след друга и алкохолната прогерия ще ви обгръща още по-здраво.

Ще можете да се оплачете от моите действия на евробоклуците и еврогейовете в американското посолство. Обжалване при американския посланик.

Модератор

Неактивен h2motor

• Стабилен
« Отговор #1195 -: Октомври 22, 2024, 10:08:54 am »
   Мишо, нещо за репликиране ли ? Ами то онова недъгавото е по добро от всичките ти репликирани неща. В момента няма промишлен електролизер с КПД надхвърлящо 50%, 50% топло правят от тока. Дори ниската ефективност не им е чак такава пречка, но нещо като загрява се прави от материали които да издържат и изискванията към тях са по високи, налага се охлаждане. Колкото съм ти дал в онзи линк и то е страшно много спрямо всичките неща които си открил пуснати свободно в интернет.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #1196 -: Октомври 22, 2024, 11:30:02 am »
Не се респектирам от възраст, възмущавам се от простотия, наглост, нахалство.
Правите струвате, освен че се дразните с всеки потребител за щяло и нещяло, не давате на никого да е над вас, но политическата нотка и дрязга присъства постоянно във всяка тема - и в тази.
Ще си позволя да отбележа, че темата вървеше в някакво що-годе техническо русло докато ти не се появи...

Неактивен epwpixieq-1

• Сериозен Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 2 030
  • e^(π*ι)+1=0
« Отговор #1197 -: Октомври 22, 2024, 11:49:54 am »
обясни на хората на разбираем език.
Вместо обяснение ето (относно рециркулационните тръби) как се прави саморъчно от хора с познания и желания да правят нови неща: https://www.youtube.com/watch?v=2u5GxeQg1b0 ( @3:56 за които разбира)

Човека може да не говрои добре англииски, говорейки с акцент и имайки дислексия, вид диссинхронизация между девете полукълба на мозъка (състояние което е присъщо на високоизобретателните индивиди), но това което прави е много сериозно изследване в оптимизране на газификатори.

Неактивен h2motor

• Стабилен
« Отговор #1198 -: Октомври 22, 2024, 11:59:41 am »
https://www.youtube.com/watch?v=4MmVtlfxMNM, соларна енергия, добита и съхранена направо от главния конструктор изобретено.

Неактивен h2motor

• Стабилен
« Отговор #1199 -: Октомври 22, 2024, 01:28:41 pm »
epwpixieq-1, обяснил съм го на прост народен език, в изходящите газове има вода и въглероден диоксид основно. Въглеродния диоксид и да го върнеш полза от него няма, както и от азота който е от въздуха и съответно го има в отработилите газове. Връща се вода по този начин, водна пара и се понижава съдържанието на азотни окиси, а също се елимират високи температури в горивния процес или по скоро наличието на зони с големи разлики в температурата в горивната камера - по голяма зона с висока температура и от там отдава и повече топлинна енергия.