Автор Тема: Технологични новости  (Прочетена 470653 пъти)

Неактивен Михаил Кузмов

• Специалист
  • Много Напреднал
  • Публикации: 2 589
Re: Технологични новости
« Отговор #1665 -: Февруари 28, 2025, 08:09:07 pm »
ЗАЩО НЕ СЪМ?...

Христо Ботев

Защо не съм и аз поет,
поет като Пишурката?
Ех, че ода бих направил
на баба си на хурката!

Защо не съм и аз поет,
като Сапунова трети!
Че запял бих, че възпял бих
на владиката конете!

Но защо не съм Владикин,
да напиша чудна драма -
за жабите, за мишките
и боят им с цар Радана?

Защо не съм и Войников,
плодовит, прочут списател,
да съставя и молитви
на нашия цар създател?

Защо не съм и Пърличев,
да преведа Илиада;
но с такъв превод, за който
и лобуд да ми се пада?

Но защо не съм Славейков,
да заплача, да запея:
„Не пей ми се, не смей ми се,
от днес вече ще да блея?“

Но защо не съм и Вазов,
„вярата“ си да възпея:
че ще стане вълк овцата,
а певците като нея?!

Кво нещо а? Сливенска мотика да те вдъхнови за поезия!
Мавзолеен ПО здрав!

Неактивен EDM electronics

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 092
  • Santa Claus - "Ho ho ho!"
« Отговор #1666 -: Февруари 28, 2025, 08:54:30 pm »
Търмъци:)

Моят вариант на "Здраствуйте братушки"  :)

- Мамо, мамо, я ги виж! - момчето....
- Идат чожум, посрещни ги! - майката...
И пишлемето с крушки,
посреща войниците с пушки,
 и вика: "Здраствуйте братушки"
  :D

Пукайте се от яд ваща верица смотана:  :D

<a href="https://www.youtube.com/v/bZRcLB5GCKY" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/bZRcLB5GCKY</a>

Неактивен Михаил Кузмов

• Специалист
  • Много Напреднал
« Отговор #1667 -: Март 02, 2025, 08:19:23 pm »
Пукайте се от яд ваща верица смотана:  :D
Да живее Украйна!

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Публикации: 5 134
  • Експертът не може да се автоматизира.
« Отговор #1668 -: Март 02, 2025, 09:41:28 pm »
Да живее Украйна!
Ще живее бе. Западна Украйна. Сиреч Галиция.
ГДР едно време и решиха съдбата без да се допитат до тях... Още примери бол.

<a href="https://www.youtube.com/v/i6xL40_FjTo" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/i6xL40_FjTo</a>

Украину давно разделил Жириновский – наглядно разрезал торт

• Global Moderator
  • Много Напреднал
« Отговор #1669 -: Март 02, 2025, 09:46:50 pm »
На Мавзолея направо му съ риве.  ;D

• Global Moderator
  • Много Напреднал
« Отговор #1670 -: Март 02, 2025, 10:00:48 pm »
Да живее Украйна!

Технологична новост - прясна, прясна:  :D

<a href="https://www.youtube.com/v/kLnF9Gr8RZ8" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/kLnF9Gr8RZ8</a>

<a href="https://www.youtube.com/v/CfUT2fJa6O4" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/CfUT2fJa6O4</a>

<a href="https://www.youtube.com/v/RaUcrCtBtRk" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/RaUcrCtBtRk</a>

Неактивен h2motor

• Сериозен
  • Публикации: 1 053
« Отговор #1671 -: Март 02, 2025, 10:14:45 pm »
EDM electronics, стари са тези неща.

Неактивен Михаил Кузмов

• Специалист
  • Много Напреднал
« Отговор #1672 -: Вчера в 10:28:56 am »
Слава на Украйна! Браво на Зеленски! Разбрахме че Дончо е на колене пред Путин! Сега остава минета! Браво на Европа че най сетне проумя, да започне да се превъоръжава!
Мавзолейни мисли, нищо лично!

Неактивен h2motor

• Сериозен
« Отговор #1673 -: Вчера в 11:05:29 am »
  Михаил Кузмов, ти си изтрещял, извинявай за израза. Проблема е че никой не може да спре конфликта там, а те още говорят за постигане на някакви неща със сила. Развиха тази технология с дроновете и сега те са пълна обцесия за военни цели. Става въпрос за война с машини срещу хора и това нещо се подържа и финансира от хора, които са си загубили ума.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 239
« Отговор #1674 -: Вчера в 12:04:59 pm »
Слава на Украйна! Браво на Зеленски! Разбрахме че Дончо е на колене пред Путин!
Само дето нещата са малко наобратно.
Оранжевия иска ВСИЧКИ ресурси - и украинските, и руските. Стана ясно, че руските може да си ги купи без никакви проблеми, даже сами му ги предлагат вече. А за да докопа и украинските, му трябва прекратяване на военните действия.
Нещата в Московия хич не са розови, и ако там стане някаква анархия достъпа на американците до руските ресурси също ще бъде отрязан. Затова и Тръмп толкова яростно иска този конфликт да спре възможно най-бързо.

Става въпрос за война с машини срещу хора и това нещо се подържа и финансира от хора, които са си загубили ума.
От около 100 години войната е машини срещу машини ако не си забелязал. Да, ватенките се опитат да се върнат в 18-ти век с "месни щурмове" ама това има доста спорен успех...

Неактивен epwpixieq-1

• Сериозен Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 2 156
  • e^(π*ι)+1=0
« Отговор #1675 -: Вчера в 01:27:33 pm »
Само дето нещата са малко наобратно.
Оранжевия иска ВСИЧКИ ресурси - и украинските, и руските. Стана ясно, че руските може да си ги купи без никакви проблеми, даже сами му ги предлагат вече. А за да докопа и украинските, му трябва прекратяване на военните действия.
juliang, вие както и много други особенно в западната част на Европа изобщо не разбирате какво "иска" Тръмп, и най-важното виждате всичко от политическа гледна точка а не от логичекска! Единствена цел на Тръмп е да направи "сделка" (каквото и това да означава), и да влезе в историята с това, без изобщо да дава каквито и да е обещания (не че ще бъдат изпълнени), особенно относно военна подкрепа на (нелигитимния) Украински представител (Зелената тениска  ;D). Думите относно минерални или енергиини залежи са точно това, само думи и предтескт за "сделка". Защо си мислите че на Тръмп, или изобщо на индустрията на САЩ (каквото и да е останало от нея) им трябват каквито и да са залежи в Украйна. САЩ си имат Канада мексико а и цяла Латинска Амеркиа по която без много напъване могат да използват. Отново помислете върху това но този път без (политически) пристрастия. Най-малкото съм бил покрай Тръмп, така да се каже, в една (доста висока сграда), е да не е като да съм бил с него в една стая  ;D, но все пак е нещо, и мога да ви кажа че всичките тези анализатори, особенно от западната страна на Европа, говорят абсолютни глупости.

Неактивен h2motor

• Сериозен
« Отговор #1676 -: Вчера в 06:39:31 pm »
epwpixieq-1, ако наистина направят добив на редкоземни елементи в Украйна, за което им трябва технология която нямат и ще разчитат че и Русия ще се включи с това което може в областта, това е стратегически съюз повече от фалшивото Нато. Последното Тръмп не го харесва по две причини, първата са разходите които САЩ трябва да правят за да са водещата военна сила и най добрите технологии. Те са големи и като всички технологии се и заимстват, а те плащат рисърча. Втората причина е че присъствието на американски военни бази не се възприема като съюзническо от тези при които присъстват. САЩ рискуват откровенно ако изостанат да ги бият и поразглобят. Трябва да се има предвид, че сега ги наблюдават и копират. Когато копията станат по добри от оригинала...

• Global Moderator
  • Много Напреднал
« Отговор #1677 -: Вчера в 06:42:46 pm »
Мавзолейни мисли:

Аз мисля, че новото име ти отива и ти харесва?  :)

Сега остава минета!

Забелязал съм соросляците бързате да го налапате?  :D - имайте малко търпение, нека влезе целия...  :)
Нека сега англетата, франсетата, германците и италиянците отидат на бойното поле - руския ботуш да осетят, в тор да ги превърнат. Само БОЯ, само БОЯ води до уважение!

Честит 3-ти март - Освобождението на България от османско робство от нашата братска Русия!

Този поздрав е само за съмишленици.

За 2-3 Търмъка тук и един НАТО-вски Калмук, днес е ден за траур.
Не им става хубаво, да признаят, че Русия ни освободи. Направо се пръскат от яд и злоба най-вече.
Те разпространяват и лъжливата история, че българското опълчение съставено от 3 500 души и 2-ма финландци и 1-ин японец победили османската импария, докато руснаците нищо не правили тук - ти ни били окопирали.„

Пияницата Нещастин пък на форума, оня пишман програмиста с ръце на варан  :D, общия работки с оловните обувки, правеше отчаяни опити да лъже, като дърт бял софийски циганин - албинос, че нямало османско робство, нямало Баташко клане, българите не били мъченици, нямало хайдути, подиграваше се на моя дядо-хайдутин, защато е един лъжец и слабандрак. Той е слаб мъж, който защитаваше джендар-идеологията и гей-парадите, вика било по-хубаво от манифестациите за 3-ти март, 9-ти септември и 1-ви май.

Никога няма да забрлавим, кък българския соросляк-фашага събаряше руските паметници. Ние ще ги изградим още повече и още по-големи СКОРО!

Пукайте се от яд тъпи соросоиди, пукайте се!  :D

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #1678 -: Вчера в 06:47:30 pm »
Никога няма да забрлавим, кък българския соросляк-фашага събаряше руските паметници. Ние ще ги изградим още повече и още по-големи СКОРО!
В това мисля че никой не се съмнява. И на Путин ще вдигнеш паметник ако зависеше от теб.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #1679 -: Вчера в 08:03:22 pm »
Пияницата Нещастин пък на форума, оня пишман програмиста с ръце на варан  :D, общия работки с оловните обувки, правеше отчаяни опити да лъже, като дърт бял софийски циганин - албинос, че нямало османско робство, нямало Баташко клане, българите не били мъченици, нямало хайдути, подиграваше се на моя дядо-хайдутин, защато е един лъжец и слабандрак...

Извадки от биографията на Христо Ботев, взети от Уикипедия:
Цитат
Бащата на Ботев Ботьо Петков е учител, книжовник и обществен деец, който учи в Одеса, съставя и превежда учебници...
...
Още от 1857 година Ботьо Петков се опитва да изпрати сина си да учи в Русия с помощта на Найден Геров, негов познат от Одеса, който е станал известен просветен деец и руски вицеконсул в Пловдив. Това се осъществява едва през есента на 1863 година, когато Христо Ботев получава стипендия от руското правителство и заминава през Пловдив и Цариград за Одеса, където пристига на 14 ноември.
...
По това време, на 15 април, във вестник „Гайда“, издаван от Петко Славейков в Цариград, за пръв път е публикувано стихотворение на Христо Ботев – „Майце си“.
...
През септември 1868 година Ботев отива в Букурещ с любителската театрална трупа на Добри Войников и решава да остане там,
...
Това викаш е роб? С верига на врата? :) Ходи в държава, с която робовладелеца му е в доста обтегнати отношения, издава вестник в робовладелческата столица, има театрална трупа, която пътува в чужбина?

Ако в часовете по история не беша наблягал само на трудовете на другаря Тодор Живков вероятно щеше да си запознат с живота на много други български индустриалци и културни дейци, които свободно са се придвижвали из цяла Европа, имали са собствен бизнес. Ако на това му викаш "робство" не знам как наричаш периода, в който ти трябваше изходна виза за да излезеш от НРБ или разрешние от БНб за да си купиш долари или марки.
А иначе оценявам по достойство плочата която въртиш безспир. Но почваш да напомняш Хайнрих Химлер - и той си е мислил че като повтори една лъжа много пъти, тя ще стане истина. Или разчиташ че останалите в тоя форум са на твоето интелетулано ниво на едноклетъчно и ще повярват? :)