Locco, всичко това е ала-бала, мой човек. Ако не броиш енергията, която изразходваш за разлагането на водата - да, ще подкараш колата и ще "спечелиш" енергия. В противен случай... ще има да почакаш.
И въобще, до сега на Земята има само 2 /два/ вида енергия, които човечеството е успяло да оползотвори: 1)лъчистата енергия от Слънцето (в това число влизат всички изкопаеми и био-горива, всичкото ВЕИ, ВЕЦ-ове и ТЕЦ-ове);
и
2)енергията от разпадането на радиоактивните материали.
Специално с HHO доста хора от форума са се занимавали през годините, включително и аз, включително и mzk, като най-задълбочено от всички е експериментирал бате Мишо Кузмов.
Какви са изводите от приложението на ННО към ДВГ?
Там ННО прави основно 2 неща:
1. Подобрява изгарянето на горивото, понеже самото то насища газовата фаза и с гориво (водород), и с окислител (кислород). Колкото е по-нелетливо горивото (нафта, мазут), толкова в по-голяма степен ННО подобрява изгарянето му. А това подобрение в изгарянето на горивото води до:
- повече механична мощност, произведена от двигателя за същото количество гориво;
- подобряване на екологията (по-малко емисии от недоизгорели газове).
2. Прочиства двигателя, в смисъл всякакви нагари по бутала, клапи и т.н. заминават покрай изгарянето на ННО.
Другото приложение на ННО е в запояването/заваряването на странни материали (примерно медна пръчка и камък).
Точка!
Проф. Стефан Найденов (1991) е съвсем друга тема.
Флашман и Понс са трета тема.
Но по принцип неща, които никой не е успял да пресъздаде повторно, на мен ми се струват леко съмнителни. Той и Дейвид Копърфилд прави "чудеса", при това съвсем реалистично изглеждащи, и които никой не може да повтори, но поне си признава, че това са илюзии и са за забавление. Някои хора обаче, в желанието си да изпъкнат, да останат в историята, да изкарат някой лев, или просто за да привличат вниманието върху себе си (енергиен вампиризъм), понеже си нямат други социални контакти, не се спират пред нищо за да излъжат, заблудят и т.н. лековерните наблюдаващи. Мнозина от тях успяват да заблудят и себе си дори.
Досега обаче, след години писаници, аз работещ прототип досега не съм видял, нито съм чул/прочел някой някъде да е направил нещо серийно производство.
Та не знам каква "истина" търсиш в писанията на всякакви разбрали-недоразбрали Перо Наумовци... Съветът ми към теб е да хванеш и да си преговориш физиката и химията от 6-и клас насам. Сигурен съм, че ще придобиеш много по-голяма ориентация в материята, вместо да се балтаеш по пътища, отдавна извървени от другите, и с известен край...