Кой в каквото е свикнал в това ги мери Радико.Ти го мериш в алкохол аз го меря в свободно време и още нещо........... Я кажи с какъв напън ги изкарваш тези четири хилядарки, щом мечтаеш само за това, как да се напоркаш с бира, след работа.(не искам да съм саркастичен, но питам профилактично) Май въобще не си разбрал замисъла на писанието ми!!!
plcsoft , подкрепям напълно разсъжденията ти.
Времето е най-ценния ресурс с който разполагаме в тоя живот, после е здравето и после всичко останало.Ако си здрав, а ти е малък ресурса време, значи си умрял. Ако си болен, но ти е отредено или пък си си спечелил 90 г. земно време, по-добре - само принципно онагледявам "времето" колко струва то.
Ако целия ти живот минава в работа и почти нямаш време да правиш любимите си неща, примерно да упражняваш хобитата си или нещо друго, при всеки е различно, кел файда, че заплатата ти била с много нули? Оня с малкото нули има по-голяма ценност от теб - време да си "чеше пъпа" г'ат си иска и е отпочинал и психиката му е отпочинала и ще има време и да твори, не да работи - работят робите, човек Господ го е създал да твори, но е принуден да работи, защото няма пари да се издържа.
Питай уважаемия
Радико, кога ще си купи в Германия недвижим имот с неговата мизерна заплата, която ще му стига там само да екзистира, не да живее, ще си купува бира само от магазина, не в заведение на центъра и ще си купува най-евтината храна от супермаркет за бедняци, не от ония дето имат пари да живеят.
После му кажи да си харчи парите в Германия, та да видим докъде ще му стегнат, не да ги мери с най-евтиния, незначителен и бих казал ненужен продукт. Питай го, дава ли си сметка, че цената на мижавата му заплата струва и бекярско съжителство с пръчове, раздяла със семейството и близките хора и т.н. Питай го и, нали уж вече е много хубаво в България, нали има свобода, пазарна икономика, защо му е да ходи в Германия и кога ще стане така, че и в България да взима по 2 000 евро?