Радико, написах принципни неща, а ти сам си се разпознал, че и засегнал.
И какъв Сибир те гони, та аз дори и за Германия не съм писал, ти знаеш ли какво е принцип?
Гледам и конспирологията те гони, викаш някой ми бил плащал да пиша такива неща - принципни. Не само ми е смешно, но и съжалително
Скапана била "българиЯ"
Личи си колко обичаш държавата в която си се родил. И не я обичаш защото си неспособен да си изкарваш прехраната в нея, не за друго. А ние тук си имаме демокрация
, пазарна икономика и сме капиталисти
, демек събираме принадена стойност от пролетариата. А ти имаш точно мислене на пролетарий
. Ти нямаш мислене на капиталист, защото иначе нямаше да търсиш работа, а щеше да търсиш работници, да печелиш от техния труд принадена стойност. Но затова се иска първо предприемчивост, после знания и дупце, но най-вече е начин на мислене - трябва да го искаш. Та ти си отишъл в Германия да работиш на някого, той да печели от теб принадена стойност. И като такъв и в качеството си на емигрант - втора категория човек, заплащането ти е мижаво. И в България е така. Ако си работник получаваш минимална заплата 540 лв., ако си капиталист, получаваш 5 400 лв. Та не ти е виновна държавата, ти си си виновен. И тук и там, ти си все същия пролетарий, с тази разлика, че се възползваш от разликите в стандарта.
Имай предвид, че човек е еднакъв навсякъде, какъвто си в България, същия си в чужбина. Ако в България го можеш, ще го можеш и в чужбина и обратно.
Обикновено хората, които отиват в чужбина го правят САМО за пари, за нищо друго. Изкарат някой лев и се връщат да ги харчат в скапаната "българиЯ", а не харчат там дето ги изкарват, щото ще им стигнат до никъде. Просто разликата в стандарта е това, което ги кара да си мислят, че са цъфнали и вързали.
Накрая блудния син пак ще се върне в скапаната "българиЯ", няма да остане на "хубавото" в Германия или САЩ, или др. Това е принцип, важи за 99% от имигрантите.