Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Изворна вода на Шаубергер
Vector:
Филип,може ли да ми пратите един литър от обработената вода и дали ще усетя нейното качество,вълшебство?
dmitarp:
Филип, благодаря за опитите. Но има нещо сбъркано в тях. При първият опит с капилярната тръбичка, нивото в тръбичката на лявата чаша, "обикновена вода" е по-ниско от това на дясната чаша, "обработена" вода. Това означава, че повърхностното напрежение е по-високо на "обработената" вода, а твърдението беше обратно. Това също противоречи на вторият опит с капки върху стъкло, където и ти си отбелязъл, че "обработената вода", прави по разлята капка, което пък е доказателство за по-ниското повърхностно напрежение. От двата опита ми е трудно да преценя, има ли разлики в повърхностното напрежение между двете води или не, защото дават противоречиви резултати, освен ако няма някаква грешка в опитите.
Филип:
Привет :)
Не съм коментирал никой от опитите, просто защото нямам идея какво точно отразяват.
Направих ги максимално коректно по моите разбирания - купих еднакви капилярни тръбички, еднакви съдове и ги правих с вода от едно и също място.
Последните опити с разбъркването на захар и сол ме изненадаха, защото очаквах обработената вода да ги разтвори по-бързо, а се оказа обратното.
Изненада ме и това, че разлика с градус, градус и половина между двете чаши, държеше постоянно едната изпотена.
Нямам представа и каква е евентуално действителната стойност на повърхностно напрежение на вода с и без обработка при тази температура около 10 градуса.
Човекът, който беше правил изследванията, които съм дал в сайта си http://fenix.styleglassbg.com/izvorna_voda/analysis_water.html , пише че това са данни при 22 градуса.
Правил ги е по собствено желание след като му бях направил такава тръба.
Vector, безсмислено е да пращам, защото до пристигането си със сигурност няма да е същата като директно изтичащата от тръбата. А и няма да имате база за сравнение.
Филип:
Ако имате идея как да направя тези или друг опит по друг начин - насреща съм.
Единственото, в което съм сигурен след тези опити за себе си е, че температурата след тръбата е с измеримо по-ниска температура.
valex:
Преди няколко страници пуснах https://www.youtube.com/watch?v=8dHoV95YUkE
Това е анализ на единственото научно изследване което намерих на тръбата на Шаубергер.
Изследването е сравнително относно хидравличното съпротивление на обикновенна тръба и такава на Шаубергер. Както се вижда във видеото изследването не е най-доброто което може да се направи.
Може да се направи сравнение на дебитите на медни тръби с еднакъв входен диаметър и еднаква дължина захранвани едновременно от един и същ источник за определено време. Измерва се количеството вода преминало през тръбите. И това е доста лесно за сравнение. За достоверност би трябвало да се разменят местата на двете тръби и пак да се направи експеримента.
След няколко опита ще има един път решение на въпроса дали има увеличаване на преминалия дебит(намаляне на хидравличното съпротивление) през такъв вид тръби.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия