Радико, ти с тая демокрация си по-заблуден от партизанин с медали на манифестация пред трибуна на ЦК и РЕМС.
Ами такъв въпрос може да го зададе и комунист. Той и комунизма е идеален /седиш си без да работиш и ти дават заплата/, ама никога не го е имало.
Въпросът е, че няма демокрация и никога не е имало, както не е имало и комунизъм, но на теб и не само ви се привиждат миражите на демокрацията.
А по отношение, кой е най-устойчивия обществено-политически строй, не бих могъл да ти отговоря категорично, и аз съм си задавал този въпрос и си мисля, че този - аналога на организация на вселената, принципа на единоначалието или авторитаризма. Господ не е демократичен, той е един и той управлява. Муамар Кадафи и той не беше демократ, но либийците живееха, като комунисти - робите им бяха западняци, докато те си чешеха пъпа под сенките.
Що, изборите в САЩ с гласоподаватели от гробищата, демокрация ли му викаш? Ми това е като да туриш една пионка и да и опъваш конците - това е демокрацията. Трябва да си много глупав, да вярваш, че народния представител те представлява тебе, не, представлява най-вече тоя дето го е турил там и себе си, а за теб остава да опъваш каиша. Ходи си в Германия колкото си искаш.
Та те така...
Дано разбираш разликата между демокрация и капитализъм - частна собственост, иначе няма да ме разбереш.