Мдаа! очевидно не вникването в съдържанието, води до погрешни изводи! Не прочетох някой да е написал, аз съм сушил месо многократно в домашна обстановка. Обаче коментари разни, бол!
Сега пиша, аз съм сушил месо (сновно свинско бонфиле) многократно. Дори описах опита си на приятеля швед, преди няколко години. Човека беше възхитен от резултата, както и цялата му фамилия, похапвайки си вече няколко години.
За съжаление "моята" технология е нестабилна, и силно зависима от времето (метеорологичното). Просто това става само зимата, при достатъчно продължително сухо време и температури ок. нулата или по ниски. Останалото е в подготовката и чакане ок.2 седмици. Например при мъгливо време резултата не е добър. При не улучване на момента от сезона, например топло време, може да се стигне и до разваляне на месото. Разбира се има райони в България, където резултата винаги може да бъде добър. Аз съм в Пловдив, така че сещайте се!
Това е причината да се заинтересувам от "пушека". Четейки стигнах до нЕкои изводи.
1/ има пушек и пушек 2/ пушека има консервиращи свойства 3/ студеният пушек е необходимият за целта 4/ при усвояване на технологията успеха е 100% за разлика от "моята" 5/ високото напрежение ускорява процеса, но не е задължително в технологията.
На края ще кажа, след като съм правил и ял не веднъж и дваж, селфмейд кайзеровано бонфиле, не ми препоръчвай драги Радико, ментето течен пушек. Пиши си там за етера, макар че като чета, все още си нямате хал хабер, какво е това етер. Иначе проблема си е твой, какво си хапваш! А тук, повече хора ще се научат, как да си хапват здравословно!!!