Хахаха...нещата пак отиват на..."изуй гащи"
dmitarp, много грубо!
Не казвам, че не е вярно, но...грубо
С това съм съгласен:
Колко е просто да го кажете, че има две движения за осъзнаване на света, едното е духовно, това на Платон, другото материалистично това на Аристотел.
Но също така мисля, че само съчетаването на двата метода водят до истинско познание! Ако скопиш единия, нямаш пълна картина. Все едно да гледаш телевизия без звук
Весо, за какво оборване говориш, противоречие няма!
Нормално е бъдещето да е размито, поради евентуално безбройните времеви флуктоации, в които настоящето може да се отправи!
Теорията за паралелни светове го обяснява, макар да е анатемосвана доста.
Разсъждаваме от позицията на
настоящия момент! Ако се допусне наличието на няколко бъдещи времеви сценария, те биха имали еднакво "фиксирано" минало досега, но всеки да се развие сам за себе си по-различно от останалите.
За това си безпрецедентно прав:
"...важните и по-твърдо зададени събития от бъдещето, които е много по-вероятно да се сбъднат, отколкото "събитийния шум" от маловажни бъдещи събития."Изследвайки различни предсказания, аз сам съм стигнал до подобен извод! Ако значимите събития от бъдещето ги сравним с точка "А", "Б" и "В" и т.н. то може да бъде променен пътя между тях, но не и достигането им!
Давам два действителни случая за пример (от времето на юношеството ми):
На един човек, врачка имала глупостта да му каже, че ще умре от кон! Човекът не припарвал вече до село, не излизал извън града...внимавал много, с две думи. Случило се обаче ветровит ден, минавайки по тротоара насред града, върху него паднал билборд с филмов плакат, на който имало...кон! И...дотам.
Другият случай - на друг предсказали и предупредили да се пази от камион! Човекът не смеел да излезе от къщи!
Обаче...бил на терасата си, подпрял се на парапета, когато в главата му се забило...камионче - тежка детска играчка, изпусната от хлапе, доста етажи над него!
Изглежда някои неща (важните, както казваш или по-точно...ключово променящи живота на хората), просто
трябва да се случат! И...когато се опиташ да ги промениш - съдбата си намира начин да го направи!
Звучи страшничко (понякога и за хубаво), но така мисля!
И последно - мое лично преживяване:
Преди много години посетих една жена "ясновидец". Сравнително млада, интелигентна, за простите хора беше...врачка. Нямаше разни там (като по филмите) аксесоари, екзотични облекла, предмети и прочее глупости.
Жената "гледаше" по снимки само. Доколкото схванах (без да я питам), беше контактьор с някакви външни съзнания и черпеше информация от тях. Нямаше драми или театро с изпадания в "транс" и подобни глупости.
Тя не знаеше нищо за мен и бях решил в последния момент да ида при нея.
Удивително точно ми каза доста неща от миналото, без да ми зададе нито един въпрос. Удивително точно ми описа настоящата картина (за мен и за други хора и събития, свързани с тях), които тогава не ми бяха известни, но в последствие се потвърдиха. Някои бяха леко неконкретни, но после си дадох сметка, че просто ме е щадила и в същност ме подготвя за това, което така или иначе сам ще науча.
Обаче...когато стана въпрос за бъдещи събития, тя сама ми каза, че има нещо като "размътване" и може да ми каже евентуален развой на нещата, но точно кой сценарий ще се случи - било много зависело от мен самия.
Каза ми също, че каквото и да става (по който и път да мина), все ще достигна една конкретна "точка", която е важна за мен...и така...