Защото, krasias, заставате в позиция на критика и отричане на свободната енергия. Фактите обаче, са че свободната енергия си е факт и то много отдавна, господа ... мноооооого отдавна.
Конкретно по темата, вече сме на 6-та страница, а скептиците не са изказали сериозни доводи против тази установка. Само някакви косвени плюнки от типа, ти щом не го показваш, значи не работи или то ако работеше, щеше да се продава. Завързва се спор за екрана, да това не е екран, но може полето да се отклони почти напълно с много елементарен детайл. Да, полето не се екранира, но в тези устройства не се изисква да се екранира полето, а да се "скрие" от намотката. Човекът предлага нещо, според мен недоизмислено, но все пак достатъчно да създаде изменение на магнитното поле със сравнително малко потребление. Екранът няма нужда да е кой знае какъв, парче желязо което да речем е 4 пъти диаметъра на сърцевината на намотката. Въобще не ми ги разправяйте тия, че желязо ще оказва спирачен ефект на мотора, малко ... може би, но в никакъв случай равносилен на Ленц ефект. Желязото първо придобива ускорение, докато приближава магнита, а после тази енергия от ускорението му позволява и да излезе от магнитната яма, нетно резултата е почти нулев. Дотук изяснявам, че "екраните" ще се въртят с лекота около магнитите. Пояснявам и за екраните, че да речем са дискове, то полето на магнита първо ще тръгне по екрана и от ръбовете му, ще се затвори с другия полюс. Сега, това не е идеален случай, но все пак достатъчно. Разбира се, полето може абсолютно и качествено да се скрие от намотката с желязна скоба с форма U. Така полето ту се затваря в нашата U сърцевина, ту се отваря към товарната намотка.
Да, съгласен съм, PDF-чето e нескопосано, има грешки, но лично аз по принципа нямам възражения. Лично на мен, тези системи не ми харесват, защото ползват железа, обемни са, тежки са и на всичкото отгоре имат мотор. Тези съвременните мотори са смотани. Линдеман отдавна ни открехна за мотора на Тийл, предлагам такъв да се сложи.