https://www.dropbox.com/preview/ELECTROLYSIS%20and%20plasma/Practice%20with%20B.G/100%25%20BFA%20for%20B.G..mp4?role=personalТова е клипа. Искам да отбележа, не е правен с цел показване на това което коментираме, за това бъдете толерантни. Правен е с цел да покаже 100% спиране на обратен огън от създаден от мен арестор.
Описавам: балона е напълнен с оксиводород от електролиза на вода, след него има спирателен газов кран, след него е арестора, след това прозрачен маркуч, след това неръжд. тръбичка и на финала гори пламък от газова горелка.
Процеса: отварям бавно крана докато маркуча се напълни с газ, газта достига изхода, запалва се от горелката, в маркуча се наблюдава обратен огън до арестора, следва отново пълнене и повтаряне на процеса.
Отварям крана повече, патканията увеличават честотата си.
Сега искам да внимавате повече, тъй като този момент не съм фиксирал достатъчно, но точно той показва какво се случва. Когато газта достигне краят паткането инциира експлозия, която се усеща по духането на пламъка. Засмукване на пламъка обаче не се наблюдава понеже имплозията е нищожна, и е според количеството газ който се превръща във вода.
Аз вече написах, 1 литър вода се превръща в 1866 литра газ. Сега следва да сметнем обема на маркуча за да разберем колко газ се е превърнал във вода. Т е. тази микро капчица трябва да създаде имплозия. Колко?
Не съм изчислявал, защото е безсмисленно за такива количества. От тук нататък се сещайте колко газ е необходим, колко вода да бъде разградена, колко ел. енргия е необходима за да получим осезаема работа?
Класически ДВГ работи прилично без да се усеща имплозията с малко засмукване на газ, но когато се увеличи газта започва чукане, което ще ви го кажат много мераклий от миналото.