Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
На вниманието на всички вегани
ventsy74:
Юлияне
Аз по принцип нямам право да ти задавам този въпрос щот и аз съм месоядно но...
Я си представи за момент, че нас хората ни отглежда "по висша раса", която ни ползва за храна. Както ние отглеждаме прасета, крави, пилета и тн. Няма да ти е много гот а?
juliang:
Не виждам да намаляваме, даже напротив. А и процента на безследно изченалите сред моите познати клони много силно към нула. За сметка на заровените/изгорените.
С'я... ако виртуално някакви същества ми ядат астралното тяло, или ми смучат оргонната енергия... аз лично няма нищо против, на мен това не ми пречи. Знам че сега ще наскачат няколко човека и затова го казвам предварително.
Ако говориш за моралния аспект ... общо-взето всеки бива изяждан в дивата природа. Това е в реда на нещата. С какво сме по-различни от един щъркел който яде жаби или от една жаба която яде мухи? Това че нас не ни ядат много дори е нередно, не е природосъобразно.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: juliang в Май 11, 2019, 11:26:18 pm ---Физиологично човека е хищник. Зъбите са му на хищник. Стомаха му е на хищник.
--- Край на цитат ---
Дължината на дебелото черво е 2x по-дълго отколкото на хищниците.
montanar:
Айде и аз да се изтропам :)
Един от основните принципи на живота е оцеляване.
Човека е всеядно същество, тоест е отлично адаптиран.
Сега относно веганството - бихте ли си задали въпроса колко от веганските видове са интелектуални?
Колко интелект е нужен на една оФцЪ за да оцелее? :)
Или колко интелект е нужен на един хишник за да хване оФцЪта - която би му дала храната от която се нуждае - мсля че му е нужен повечко интелект.
Другия интересен момент е какво дават различните видове храни.
ОфцЪта трябва да пасе цял ден за да си набави нужното количество енергия.
Хишникът доста по-малко за да набави повече енергия като изяде оФцЪта.
Извода е който иска да е офЦъ - моля! - да си пасе и да затъпява - и да е храна за хищниците.
Такива изцепки като веганството според мен са поредната изчепена мода.
На веганите моралистите и чувствителните душици колкото и да им е криво най утрирано обяснено това е реалността.
plcsoft:
--- Цитат на: ventsy74 в Май 11, 2019, 11:22:38 pm ---
По тази логика започнах да се храня само със соковете от храната и ефекта беше невероятен. Няма киселини няма преяждане няма тежест и килограмите спаднаха. Но пуста лакомия изкарах само месец. Имаше и още една древна легенда, която гласеше; Тои се отдал на земните блага и станал смъртен.
--- Край на цитат ---
Не е било от лакомия! Просто не си разбрал основният принцип при преминаване на природо-съобразна храна а той е - постепеност, няма за къде бързаш. Постепенно трябва да изключваш вредните продукти и да ги заменяш със здравословна растителна храна. На мен ми бяха нужни около 2 години за да се убедя че, това е правилният път. Всяко прибързване води след себе до прекалено бърза детоксикация на тялото и повече пречи, отколкото помага. Обяснението е следното. Понеже си бил дресиран още от раждането си да употребяваш мъртва храна(демек варено, печено, а вече и химически обработена храна) то тялото ти се е нагодило към такава храна и всяка рязка промяна води до бърза детоксикация и най-важното бактериалната флора в стомаха ти не е пригодена за такава храна, а без нея 60-70% от храната просто се изхвърля без да се оползотвори от тялото. Съдя по себе си! В миналото може би 3-4 пъти се опитвах да премина на здравословна храна но, не успявах. Мислих че ми липсва, воля! А не е било това! Не успявах защото не разбирах, принципа на постепеност. В началото освен здравословната храна употребявах и мъртвата храна но, постепенно свих процента на мъртвата варена и химически обработена храна и я заменях с здравословна храна. И така "воала" започна да се получава и то без дискомфорта. В момента може би 90% от храната с която се храня е здравословна но, все още понякога си позволявам и мъртва храна. Няма за къде да бързам! Аз примерно в кухнята си на видно място съм закачил ето тази снимка и това ми помага!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия