Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

На вниманието на всички вегани

<< < (13/36) > >>

Михаил Кузмов:
Преди 2 часа приключих вчерята с една тлъста пържола, задушена в халогенна фурна, поръсена с подправки, намазана с горчица, чаша говжди бульон фрашкан с колаген, 1червен домат, поляти с бира стела артоа защото в маркета нямаха бернард! Това лошо ли е? Нямам си градина! Съзнавам че хич не е веганско, и най вероятно няма да доживея да сложа памперси! Ама майната му!!

Радико:

--- Цитат ---  Да те питам Радико ти отглеждаш ли собственни растения?
Имам предвид дали си сееш разсад, дали го пикираш, а после разсаждаш, грижиш се за него и му береш реколтата.

--- Край на цитат ---
Да живея в краен квартал на София даже може да се каже, че е село нищо, че има трамвай. Живея в къща с един декар двор. Имам и доста наследствена земеделска земя. Отглеждал съм какво ли не дори в началото на демокрацията когато беше изкуственният дефицит на захар съм отглеждал и захарно цвекло и захарна метла. А за доматите Чери много хора си ги отглеждат от години растат добре дори в саксии по балконите. Страхотно ГМО са а не се вместват в нито един от предложените от теб тестове.
По принцип в ГМО няма нищо лошо по точно почти нищо лошо. Реално самите ние сме ГМО. Лошото е, че още не сме дорасли да си играем с инструментите с които сме създадени самите ние. Не да работиме да си играеме не сме дорасли. За това аз лично въпреки, че се радвам на успехите на този клон от науката предпочитам да стоя по далеко от продуктите му въпреки, че се твърди, че били с добре проверени качества. Смятам, че заради тия ГМО ще доиде време когато суровоядството ще бъде много рисковано удоволствие.

plcsoft:

--- Цитат на: Радико в Май 16, 2019, 09:44:39 pm ---  За това аз лично въпреки, че се радвам на успехите на този клон от науката предпочитам да стоя по далеко от продуктите му въпреки, че се твърди, че били с добре проверени качества. Смятам, че заради тия ГМО ще доиде време когато суровоядството ще бъде много рисковано удоволствие.

--- Край на цитат ---

Сам  го казваш. На същият принцип съм и аз, и с отвращение гледам как се развива тази прогресивна зараза. Но, за да не дойде това време, трябва да се погрижим сега. После ще е късно. А кой знае може и да е за добро това препрограмиране на генетиката човешка. Времето ще покаже! Но, за сега не ми е необходимо гено да модифицирам организма си. Със старите и изпитани гени се чувствам добре и нови не ми трябват. :)

бай Теню:
Брат, не забравяй да си купиш.....за близане е...https://www.alo.bg/2932751

GreenHulk:
Няколко неща:
1. Библията е символична книга, и то специално/целенасочено. А не историческа хроника. И съответните "6 дни" на Сътворението не са 144 астрономически часа.(а отделни епохи). Първото описание какво да се яде от човека, не съдържа месо (в Библията)

2. Човечество/хора(по-различни от сегашните) е имало преди  десетки хиляди години - на друг континент който сега е в Атлантическия океан - Атлантида. Преди така наречения Потоп(за който се е знаело) Духовни Посветени организират преселение(колонии) в различни земи - централна Америка, Египет, Ирландия.

3. Важното нещо във връзка с месото е, че не само се поглъщат токсини - при клането и не само, но се внасят и животински страсти в енергийната система на човека, защото човеците са духовни същества, не просто неизвестно как комбинирани колонии от клетки.
Съответно внасянето на животински клетки в човешкия организъм вреди на човешката еволюция (и правилно развитие) - не е все едно как ще се развиваме. "Плодоядството сте го учили от ангелите, а месоядството от падналите духове" - различни последствия има едното и другото.

4. Самото веганство е измислено от някакви англичани 20 век (да не се експлоатирали животните) и някои вегани изключват употребата на всякакви животински продукти - не само за храна - тоест вид вярване или идеология, което не значи че е правилна. Меда и млечните продукти имат своето значение, но не трябва да се ядат в големи количества.

5. В действителност човек се нуждае от доста малко храна, и това може да се потвърди лично от опит при правене на 10 дневен житен режим - 10 дни се яде 100 жито, 3 ябълки, 9 ореха и мед. - В някои случаи дори се е случвало да остава част от това количество - и да не е гладен човек. Което е доста поразлично от "нуждата" да се ядат килограми храна на ден.

6. Преминаването на безмесна диета трябва да е съчетано с духовно развитие, защото при растителната диета се освобождават  силни енергии и ако някой е атеист или материалист и стане вегетарианец, може да увреди дори мозъка си.

7. Медитацията може да разгледаме като висш вид хранене за ума и душата, която да води до вътрешна трансформация - това за което често мислим, то ни влияе и променя.(Както и това което ядем предимно)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия