Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Бюджетен соларен нагревател с висока ефективност

<< < (17/26) > >>

Радико:

--- Цитат на: montanar в Юли 20, 2019, 08:16:54 am ---Изключително евтин вариант за загряване до ниски температури.
https://www.youtube.com/watch?v=MWly8TKVUBE

--- Край на цитат ---
Имаше подобен проект тук във форума, но поради спешната и висококомпетентна намеса на модератора по това време "Майстора"  нещата бяха ликвидирани и даже всичко изтрито. Раните нанесени на този форум от този човек със съгласието на администратора не са заздравели и до днес. Предполагам че ще присъстват и в окончателната диагноза.

Михаил Кузмов:
Да се оплача, че по независещи от мен причини, съм все още до под кривата круша! Не съм се отказал! И докато причините ме забавяха да работя, ми дойде на ум следното!?
Купувам ето това в името на експериментите:   http://plovdiv-klimatici.com/aksesoari-rezervni-chasti   боро-тръба заедно с heat pipe.
Идеята за "консервният" нагревател продължава но ето какво се питам!?  Ако в боро тръбата напъхам 4 прави медни тръби с диаметър подходящ, свързани като една цяла проточно, вход и изход от към отвореният край. Дали този вариант ще изкара по висока температура при идентични условия с heat pipe?
Варианта хич не е бюджетен, защото цената на дължината медни тръби е повече от цената само на heat pipe.
Ако не осъзнавате мисълта ми, тя е: дали този измислен вариант ще бъде по еф.? Повторих се!
Нямам си хабер в главата!!

MTM:
Михаил Кузмов казвам най евтиния и изпитан вариант. Ако живееш в къща, няма да имаш нужда и от помпа. Слагаш глидери,, алуминий или панел железен"радиатор. 1квадрат от панела, ще ти топли бойлера до завиране. Естетвено малко изолация, боя в черно и стъкло. Слагаш панела на стойка близо до земята. Трябва ти 1метър денивилация и до бойлера ти, топлата ще  циркулира сама,,нямаш загуба от ел. енергия". Само бойлера трябва да има медна серпентина. Такива бойлери се продават.
 Даже и през зимата в сл. дни имаш топла вода.
 В общи линии това е най добрия вариянт. От икономически гледна точка. Ако има нужда от помпа, винаги се свързва със студената вода.

Михаил Кузмов:
Ех, сгреших с това съкращение еф.!!  Ефективен а не еФтин (евтин).
Имам алуминиеви радиатори. Ще направя снимка на вида им. Основната ми мисъл се върти около боро тръба която се намира във фокусиращо огледало. Може да мине лятото, но боро тръбите както чета, имат висока ефективност в облачно време, дори при ниско слънце на хоризонта. Общо взето тези ВиК инсталации дето ги мислим няма как да имат висока ефективност. Да не говорим че зимата просто няма да работят дори и с медни тръби. Боро тръбата дава топлина и през зимата. Единствено трябва да се мисли при проточен вариант само с вода за ледените нощи. Иначе с heat pipe хората са го измислили!

krasias:
Бат Мишо, я прегледай това видео да видиш дали само боро тръбата работи зимно време https://youtu.be/3Xr32cXeY0k .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия