Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Какво се случва в Германия
mind:
--- Цитат на: juliang в Октомври 28, 2019, 10:48:18 am --- проблема не е в това че съвременните турбини не взимат цялата енергия. Това е нарочно направено.
--- Край на цитат ---
Точно така. Вижте каква е подредбата:
juliang:
--- Цитат на: juliang в Октомври 28, 2019, 10:48:18 am ---После - 8 метра диаметър са около 6 квадрата площ. 6 квадрата по 10 метра са 60 кубика обем. Т.е. в тръбата ти ще се съберат 60 кубически метра въздух. Или ... около 80 килограма.
--- Край на цитат ---
Забравил съм да повдигна на квадрат. Площта е 50 квадрата, обема - 500 кубика, теглото - 600 килограма. По-добре е, но пак не е достатъчно...
Bat_Vanko:
mind остави подредбата, гледай отстоянията. Разстоянията между турбините напречно на посоката на ПРЕОБЛАДАВАЩИЯТ вятър е 3 пъти диаметъра (по памет). А по посока на преобладаващият вятър е 5 пъти диаметъра. Това изискване идва от завихрянето на въздуха след перката. От една страна ламинарният поток отдава повече енергия от завихреният. И от друга тези микровихри създават вибрации в перките, бърза умора на материала и счупване.
epwpixieq-1:
dimitarp, вашето мислете или немислене (въпреки познанията които имате) си е ваше право, само ще спомена че явно не разбирате каква е ролята на завихрянето на флуида при флуидната динамика и от тук ви де губят някои важни елементи.
--- Цитат на: dmitarp в Октомври 28, 2019, 08:31:33 am ---Съвършената турбина вече е измислена и тя масово се използва.
--- Край на цитат ---
Сега за ваша, а и на колегите, иформация вижте тук (макар че тези образователни кадри съм ги споделял и преди и точно по темата за Турбината на Тесла), та поне да разберете че съвършената (вятърна) турбина изобщо не е измислена, като надявам се да разбирате това което се обяснява. И понеже може да не боравите с езика, ви улеснявам като можете да си съсредоточете времето върху времето 3:30 – 5:10: https://www.youtube.com/watch?v=h6bmrRFYFbc&list=PL0EC6527BE871ABA3&index=10 ,може да ви бъде трудничко, но ако имате реално такова разбиране, за каквото си мислите че имате, тогава само визуално е достатъчно за да съобразите динамиката на флуида и интаракциите които следват.
Сега си помислете какво повдига крилото (показалец вид завихряне), защо този флуид след крилото се завихря, какво точно представлява това завихряне на флуида от динамична гледна точка и защо трябва да има равновесие между тези две завихряния (това което повдига крилото и това което се появява след него).
epwpixieq-1:
--- Цитат на: van в Октомври 28, 2019, 10:12:09 am ---Аз пък съм съгласен с изобретателя на ефекта на фунията
--- Край на цитат ---
van, съгласен съм че има подобие в идеята, само този изобретател и турбината която показва отново има централна ос. При моята идея е да няма такава, тоест центъра на турбината е празно пространство, което всъщност дава възможност на флуид да се самоорганизира/структорира във вихров тип или да го кажем "водовъртежна фуния", което дава възможност на самия флуид да задържи енергията си в динамична форма, точно понеже вихрите са точно свойството на флуида да организира енергията си в предвид спазването на третия закон на Нютон.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия