https://brilliantlightpower.com/pdf/Randy_Booker_Report.pdf
Като цяло процедурата на замерване е правилна и точно така (трябва) да се прави, поне по отношение на принципа, но това не значи че нещата изглеждат както трябва, винаги дявола е в детайлите.
Първо смущаваща е информацията която се дава на база на двата принципа по отношение на изходната мощност. В единия случай имаме 2.5 - 2.7x, еквивалент на енергия повече от входящата а във втория 4.2x (въпреки че имаме 2-2.5x по-малко входяща енергия, и ако предполагаемия принцип се основава на някакъв термодинамичен феномен, то той ясно намалява а подаваната мощност). И така, може да приемем че единия принцип е по-точен (или еквивалентно единия е по-неточен) от другия, но в отношение 60%, това е доста смущаващо и най-малко показва че има нещо което е доста по различно от това което се представя. Интересното е че тази разлика от 1.6 се "доближава" до корекционния фактор 1.79, който използват за изпарената вода, във втория случай.
Второ, при втория метод, с водния калориметър, при който според мен, данните би трябвало да бъдат по-лесно замервани, понеже нямаме обтичане на флуид който може да "избяга", интересно е че повече от 75% от изходната енергия, идва на база на изчисление относно изпарение на 150 грама вода, като за мен това е смущаващо, понеже ако клетката е около 12 кг ( лесно видимо от първия опит ) и водата е 153 литра то имаме 165 кг или 0.091% разлика. Тоест тук според мен лесно може да се види как вероятността за грешка в замерванията е голяма.
Трето, замерването им "показва" има толкова галий в клетката колкото и преди, въпреки че не коментират на каква логика заключават това.
Четвърто, което според мен е най-смущаващо. При положение че има такъв "измерим" феномен, защо не са повторили експеримента 100-200 пъти и не направят добра статистическа хронология на експеримента. При толкова опити, най-малкото, ще се минимизира вероятността за каквато и да е грешка и каквато теза да защитават ще бъде по-сериозно погледната, при условие че и другите резултати са подобни разбира се.