Привет колеги! Отварям тази тема за да проведем
СМИСЛЕНА дискусия по проблеми де мен ме мъчат както в стандартния модел така и в ефирният модел.
Разликата е че при стандартния тоя проблем е нулиран с нула (пустута, пространство, поле) а при ефирния модел си остава наличен но с твърдението че е решен а всъшност е отвръщане от него.
Помислете хубаво върху това което ще напиша по-долу по пътя на чистата логика.
И така.... Нека се опитаме да си представим нещата на най ниското възможно ниво.
Според стандартния модел на това ниво има пустота (пространство) .....
Според ефира там има ефир - и сега идва въпроса какво е той ефира - има ли структура - а ако има такава значи има и пустута някъде в него. А ако няма структура тогава какво е той? От какво се състои как се разполага и с какво е пълно останалото пространство?
Днешната наука която е базирана върху стандартния модел не случайно чука частици на ускорителите белким достигне до нещо основно - за сега без успех и като матрьошка се разкриват нови и нови нива.
Разликата е че за всяко ниво има подтвърждение макър и понякога косвено, но достатъчно логично и оправдано.
Следващоят проблем на ефира е че той отрича корпускулярният модел - просто при концепцията на ефира той не би работил. Обаче той работи и е безсмислено да се впускаме в дискусия работи ли не работили а изучете конкретната материя. В частност пояснявам - ако ккорпускулярният модел не работи тогава няма да имаме фотони, електрони и прочее преносители на енергия. А щяхме да имаме масова интерферанция в всичко а такава няма във всичко.
Следващият проблем е пределната скорост. Светлината звукът и пръднята
В същността си пределната скорост обословена точно от пустотата - защото ако имахме идеално твърда връзка при идеално хомохгенен ефир щото само такъв ефир би бил възможен при липса на пустута (вакуум) тогава нямаше да има пределна скорост в вселената - а нея я
има. поради причината наречена скорост на квантовия електронен скок. (мисля че термина е верен но не съм сигурен) обяснено на прост език скороста с която електрона си мени орбитата и може да роди фотон. а за да си смени орбитата му е енергия за пробив..... общо взето сложнотия.....
Та пилешкият ми мозък се опира основно (не че няма и други положения но нека почнем с тия) в тия три прегради за да не приеме ефира като концепция.......
Моля за конструктивни мнения и избягване на епитети и прочее бози в които така често се израждат темите в любимият ни форум.
Благодаря.