Автор Тема: Ефир, Вакуум, Пространство  (Прочетена 36311 пъти)

Неактивен montanar

• Много Напреднал
  • Публикации: 2 405
  • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
Re: Ефир, Вакуум, Пространство
« Отговор #75 -: Януари 27, 2020, 09:33:35 pm »
Ха Ха Ха .....
Ако мислиш че не мога да дам достатъчно логично и смислено обяснение за магнитно поле се лъжеш ...
А ако ш се си играем на алабалистика и тук си зле - щото ако трябва да сме точни името и идеята на темата е не да разискваме полета фотоини и прочее неща а идеята за пространството или ефира ...... както не веднъж повтарях.
Така че въпреки че не съм длъжен да давам определение за поле или за фотон каквито вече съм правил много пъти ш се повторя но след като чуя оправдана дефиниция за ефир.

Неактивен montanar

• Много Напреднал
  • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
« Отговор #76 -: Януари 27, 2020, 09:47:24 pm »
Bat_Vanko седи чети малко повече - не си толко голям фен на четенето колкото се изкарваш :)
Разбери какво представлява енергията на еденичния фотон като за начало .....
Непълноста на знанията пражда тия глупави въпроси каквито пускате тук ....
Относно неутриното ....  не смея да твърдя с сигурност защото не съм чел достатъчно по въпроса но доколкото знам то е липтон почти като фотона но с някаква маса ...... по закон не би трябвало скоростта да му е еднаква на тази на фотона - може да е близка до неговата но не и еднаква.

Неактивен montanar

• Много Напреднал
  • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
« Отговор #77 -: Януари 27, 2020, 10:02:40 pm »
И друго последно за днес .....
Опитвате се да задавате въпроси които си мислите че са неудобни но на единствения мой никои не ебава да отговори - това говори само едно .......

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 263
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
« Отговор #78 -: Януари 27, 2020, 10:10:30 pm »
Ха Ха Ха .....
Ако мислиш че не мога да дам достатъчно логично и смислено обяснение за магнитно поле се лъжеш ...
А ако ш се си играем на алабалистика и тук си зле - щото ако трябва да сме точни името и идеята на темата е не да разискваме полета фотоини и прочее неща а идеята за пространството или ефира ...... както не веднъж повтарях.
Така че въпреки че не съм длъжен да давам определение за поле или за фотон каквито вече съм правил много пъти ш се повторя но след като чуя оправдана дефиниция за ефир.
Явно си я пропуснал дефиницията. Дал съм я няколко поста по нагоре. А си я пропуснал защото високомерно смяташ, че си единствения прав и знаещ в този форум. И не искаш дискусия ами искаш да поучаваш другите. Прочети внимателно всичките ми публикации в тази тема " не са много" и ще я намериш. Няма да ти я повторя намери си я сам за да я схванеш за да не отговаряш на твоите интерпретации на думите ми а на самите ми думи.

П. П. Дефиницията е гениална и за това изглежда малко простовата, но всичко гениално е просто. Аре стигат ти жокерите.

Неактивен montanar

• Много Напреднал
  • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
« Отговор #79 -: Януари 27, 2020, 10:13:20 pm »
Повтори го - мен доста често ми се налага :)
Или не е било никакво определение ......

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 263
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
« Отговор #80 -: Януари 27, 2020, 10:19:35 pm »
Напротив много ясно и точно определение. И както добавих гениално просто обяснено. Точно както права и равнина в геометрията.
Който търси намира.

Неактивен montanar

• Много Напреднал
  • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
« Отговор #81 -: Януари 27, 2020, 10:20:22 pm »
0

Неактивен Bat_Vanko

• Сериозен Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 351
« Отговор #82 -: Януари 27, 2020, 10:24:11 pm »
montanar и ти започна като един друг колега "... четете в оригинал..." Четеш но не го разбираш. Е ще ти го обясня нагледно: При лазерите фотоните се излъчват чрез квантов скок на електрона и понеже той с константна енергия и честотата на всеки един единичен фотон е една и съща с другите. За разлика от нажежаемата жичка и термоядреният синтез където няма квантов скок на електрона. Дай сега да видим ти като си чел какво си разбрал? Къде точно е квантовият скок тука?
И пак да ти припомня че въпроса ми беше не за пораждането (както ти се опитваш да го извъртиш) а за скоростта на разпространението.

Неактивен montanar

• Много Напреднал
  • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
« Отговор #83 -: Януари 27, 2020, 10:27:53 pm »
каза го човекът който не е наясно :)
Ще  обясня и тоя въпрос след като има някакво определение за ефир ;)
Щото ако го обясня сега още повече ш се спихне идеята за ефира.

Неактивен montanar

• Много Напреднал
  • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
« Отговор #84 -: Януари 28, 2020, 12:59:59 am »
Отговарям относно магнитното поле и фотоните - както мога и както го разбирам.
Атомите на всички вещества притежават електрони някой са феромагнетици други не - теорията е голяма и няма нужда да я обяснявам в дълбочина - не че не я знам но не това което е целта на поста.
За да има магнитно поле електронният спин трябва да е опорядъчен - тоест електроните трябва да се движат както там се движат но с подобни вектори (мамка им и електрони :) ). Това подреждане поражда магнитен потенциал - потенциал значи потенциална разлика да се случи определено събитие. И е много силен аргумент в ефирната теория - която гласи че се появява нещо като Магнус ефект от завихрянето на ефира. :)
Обаче няма никакво завихряне на никакъв ефир. Ако го имаше щеше да имаме перпетуум мобиле или нямаше да имаме магнити щото щяха да си изразходят енергията - която знаем че не е голяма (който знае как се правят магнити знае че не трябва много енергия за да се образуват):)
Обяснението е следното  - поражда се своеобразно изкривяване на пространството не и на времето (ако се кривеше и времето щеше да имаме и изкривяване на светлината) - шантаво звучи но е така .....
Има  и друга жизнеспособна хипотеза.
Че около барионните обекти има още невидима материя която е част от тях с конкретни свойства спрямо състоянието на барионната такава. Тая хипотеза има подкрепа в лицето на свръх проводимостта - който има нужния апарат да се замисли ще се досети защо.
И двата варианта на това обяснение са валидни щото за обяснението им не се изисква комсумация на енергия за завихрянето на ефир.
Не се свеня да кажа че  полетата за съвременната реална наука все още не са напълно неизяснен въпрос.
Но точно тук е разликата - науката трябва да е  описателна на реалността и каквото се знае да се знае от реалността а не да е измислица.

Разберете - аз нямам против ефира но не намирам достатъчни основания да го преима. За това и пуснах темата белким нещо смислено в негова полза се появи. Не ща да се карам с никого и да ползвам остри думи но като се заорава без основание на ебем ти страна това за мен е свидетелство за неграмотност или неадекватност или шикалкавене.
По-горе  в постовете опоменах недостатъците на хипотезата за ефира. и имат ли решение те тая концепция би обяснила много неща но преди да се наместят всички нестиковки и се намерят реални подтвърждения си е 0

Сега за фотоните и енергииният им заряд - фотона си има скорост с който се изтрелва от атома но има и спин - точно честота на тоя спин определя и енергията му. И точно скоростта на спина определящ енергията му и има свойството да се изменя спрямо конкретни причини.

И те така те :P

Неактивен технократ

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 528
  • Не е важно знанието а разбирането
« Отговор #85 -: Януари 28, 2020, 07:26:17 am »
Отговарям относно магнитното поле и фотоните - както мога и както го разбирам.
Атомите на всички вещества притежават електрони някой са феромагнетици други не - теорията е голяма и няма нужда да я обяснявам в дълбочина - не че не я знам но не това което е целта на поста.
За да има магнитно поле електронният спин трябва да е опорядъчен - тоест електроните трябва да се движат както там се движат но с подобни вектори (мамка им и електрони :) ). Това подреждане поражда магнитен потенциал - потенциал значи потенциална разлика да се случи определено събитие. И е много силен аргумент в ефирната теория - която гласи че се появява нещо като Магнус ефект от завихрянето на ефира. :)
Обаче няма никакво завихряне на никакъв ефир. Ако го имаше щеше да имаме перпетуум мобиле или нямаше да имаме магнити щото щяха да си изразходят енергията - която знаем че не е голяма (който знае как се правят магнити знае че не трябва много енергия за да се образуват):)
Обяснението е следното  - поражда се своеобразно изкривяване на пространството не и на времето (ако се кривеше и времето щеше да имаме и изкривяване на светлината) - шантаво звучи но е така .....
Има  и друга жизнеспособна хипотеза.
Че около барионните обекти има още невидима материя която е част от тях с конкретни свойства спрямо състоянието на барионната такава. Тая хипотеза има подкрепа в лицето на свръх проводимостта - който има нужния апарат да се замисли ще се досети защо.
И двата варианта на това обяснение са валидни щото за обяснението им не се изисква комсумация на енергия за завихрянето на ефир.
Не се свеня да кажа че  полетата за съвременната реална наука все още не са напълно неизяснен въпрос.
Но точно тук е разликата - науката трябва да е  описателна на реалността и каквото се знае да се знае от реалността а не да е измислица.

Разберете - аз нямам против ефира но не намирам достатъчни основания да го преима. За това и пуснах темата белким нещо смислено в негова полза се появи. Не ща да се карам с никого и да ползвам остри думи но като се заорава без основание на ебем ти страна това за мен е свидетелство за неграмотност или неадекватност или шикалкавене.
По-горе  в постовете опоменах недостатъците на хипотезата за ефира. и имат ли решение те тая концепция би обяснила много неща но преди да се наместят всички нестиковки и се намерят реални подтвърждения си е 0

Сега за фотоните и енергииният им заряд - фотона си има скорост с който се изтрелва от атома но има и спин - точно честота на тоя спин определя и енергията му. И точно скоростта на спина определящ енергията му и има свойството да се изменя спрямо конкретни причини.

И те така те :P

Монти това сигурно е изсмукано, от твоите или от нечии пръсти. науко подобно звучи, но всъщност даже не е и научно. ;D

Неактивен ventsy74

• Сериозно Активен
  • Публикации: 422
« Отговор #86 -: Януари 28, 2020, 10:59:36 am »
А може и от другаде да е изсмукано....

Неактивен ndm

• Специалист
  • Стабилен
  • Публикации: 712
  • и има и ш извади ако трее - че даже ш и работи
« Отговор #87 -: Януари 28, 2020, 03:49:53 pm »
Вий ся 'кво, постовете му са напълно адекватни при положение че СЕ намира в режим „wanted”.  В такава СЕуация всеки който СЕ опита да МУ зададе уточняващи въпроси относно церебралните МУ напъни бива пращан на прогулка, оставяйки питащия да съжалява че си е изкривил/изгубил времето и пространството. Между другото, той знае че не е сам(не само на втория етаж), но и в този СЕ ъндърграунд.

Неактивен Bat_Vanko

• Сериозен Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 351
« Отговор #88 -: Януари 28, 2020, 08:00:27 pm »
montanar-е, увърташ като палава мома хваната в издънка  ;D. Аз те питам за скоростта на разпространението на полетата, ти ми отговаряш за създаване на фотон чрез квантов скок. Аз те питам къде е тука квантовият скок при нажежаемата жичка ти ми говориш за скорост на спина на фотона. Поспри се малко, не се ли усещаш че навлизаш в зоната на етерните теории. Къде в обичният от тебе стандартен модел енергията на фотона се свързва със спина му. Нещо клипа, който си гледал е бил сгрешен - енергията на фотона се определя от честотата на електромагнитната вълна а не от скоростта на спина му. Но хайде да не издребняваме - при този дефицит на акъл това обяснение си е направо постижение за тебе. Няма да питам повече за да не се чудиш как да го увърташ.
Ей да се разпиша и аз в глупавата тема немам нищо към автора и даже го харесвам че се мъчи да прави реално достъпно СЕ с панели.
van, това да направиш фотоволтаична централа за да топлиш вода в термоакумулатор е все едно да направиш парна машина която да върти генератор за да захраниш електрическият бойлер.

Неактивен montanar

• Много Напреднал
  • КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА
« Отговор #89 -: Януари 28, 2020, 08:21:40 pm »
Бат Ванко ..... от това де написа в последните постове е елементарно заяждане и нищо съдържателно а за капак се правиш на ударен с мокър парцал :)
А какво правя си е моя преценка и моя работа и не ме касае твойто мнение а реалните резултати, щото ако ме касаеше твойто мнение да съм направил каквото и ти .....