Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Анти корона вирус
juliang:
Красимирчо, ако вирусите бяха толкоз лесни за борене, нямаше да има грип. За моите почти 60 години съм го карал поне 20 пъти, и не виждам да съм изградил някакъв имунитет. Коеги и роднини си слагат ваксини, и в повечето случаи го карат по-леко, но не се отървават веднъж завинаги от вероятността да го лепнат отново.
Не съм сигурен че на 216-та страница от темата ще седна да пиша отново що е то ваксина срещу ковид. За съжаление още в началото това не трябваше да се нарича ваксина, а бустер. Но вече е късно, термина се вкорени и много хора очакват неща от този медикамент, които той не може да постигне.
krasias:
Няма нужда да ми пишеш какво е ваксина, то щото и господата много учени доктори не знаят та ти ли ще знаеш. Та те не знаят защо когато се заразиш от болен човек вероятността за тежко протичане е много голяма а при ваксината всичко протича по леко. Та обясняват че във ваксината имало специално така омаломощени вируси та затова всичко протича по леко. Е да но в началото просто са се заразявали от цирей и рани на починали от болеста и там ли вирусите са били специални. Не просто болеста има още една непозната част по невидима и от вирусите, засега, която определено е виновна за тежкото протичане на болеста когато се заразиш от друг човек. Но няма да я споменавам тази част да не навлизаме в излишни спорове. Мога само да кажа че вече 30 години аз не знам какво е грип, забравих го.
juliang:
--- Цитат на: krasias в Февруари 06, 2022, 02:08:04 pm ---... Та обясняват че във ваксината имало специално така омаломощени вируси та затова всичко протича по леко. ...
--- Край на цитат ---
Тук не и прав в случая с коронавирусната ваксина, и оттам тръгват грешките в разсъжденията ти.
Във ваксините на АЗенека, Пфайзер, Модерна и Гамалея НЯМА вируси. Няма и части от вируси. Доколкото знам се работи по ваксина от класическия тип, но в момента не се сещам за компанията която я разработва. Нямам и идея докъде са стигнали, и дали изобщо ще стигнат донякъде преди вируса да сведе труда им до нула.
В огромната си част колко тежко ще прекараш болестта зависи от т.нар. "вирусен товар", който си поел. Тоест какво количество вируси си поел, преди организма ти да се усети че е подложен на атака и да почне да се бори с тях. Естествено зависи и от състоянието на имунната ти система, като в някои случаи комбинацията от силно реагираща имунна система (което в общия случай е добре) и голям вирусен товар води до т.нар. "цикотинова буря" която може да е много по-опасна от самия вирус.
П.С. Конвенционалната ваксина е „Nuvaxovid” на „Новавакс” и се оказва че от декември 2021 г. е одобрена за ползване в ЕС...
krasias:
--- Цитат на: juliang в Февруари 06, 2022, 02:20:34 pm ---Тук не и прав в случая с коронавирусната ваксина, и оттам тръгват грешките в разсъжденията ти.
Във ваксините на АЗенека, Пфайзер, Модерна и Гамалея НЯМА вируси. Няма и части от вируси.
--- Край на цитат ---
То никой не знае какво има в тия ваксини, но пък и не е чак толкова трудно да се разбере. Лично бях свидетел как прясно ваксинирана зарази няколко човека с нещо подобно на грип и по късно прочетох че и тия симптоми ги водят за ковид. И като няма вируси в тия ваксини как стана това заразяване, или това дето се самовъзпроизвежда вкарано от ваксината в клетките, и имунната система трябва да изработи отговор не е вирус ли. Много странна логика вадиш, нещо взе да засенчваш конспирацията. На извънземни ми напомня.
svetlio760:
--- Цитат на: miromad в Февруари 06, 2022, 12:37:06 pm ---Ето малко данни от Израел, където ваксинацията е поголовна - 1229 тежко болни.
А нашият премиер призовава да се ваксинираме.
Просто нямам думи!
--- Край на цитат ---
Говорете в проценти, бе хора! В телеграма по групите, в които участвам ми е дошло до гуша да го повтарям и да водя безсмислени спорове. 1229 от колко?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия