ЕДМ,
Освен да накарам жена ми да ме снима като ме натисне нервна криза - точно по същия начин изглеждам. Повярвай ми - усещането хич не е приятно, и трябва човек просто да си наложи да се успокои.
Между другото имам сериозни съмнения че фрау Меркел има абсолютно същия проблем:
https://youtu.be/HHfvJfVzw50
https://youtu.be/ilEolWazM6o
Или и на нея са и вкарали наночастици с алуминий?
Изненадваш ме! Изглеждаш уравновесен и сдържан, а говориш за нервни кризи с треперене.
Давам ти приятелски съвет - заеми се със спорт, махни пороците - цигари и алкохол, те увреждат кръвоносните съдове най-вече в мозъка и сърцето.
Нервното напрежение това е постоянно продуциране на хормони на стреса. Те силно свиват кръвоносните съдове, протича по-малко кръв и с това всички симптоми на стреса. Най-доброто, бързо, естествено и безвредно лекарство това е бягането! То раздвижва кръвта, ускорява пулса, повишава температурата, изпотява, изхвърля ненужното бързо и след настъпването на критичната умора, започва обратния процес на стреса - продуцират се от мозъка ендорфин и серотонин, те неутрализират хормоните на стреса, които се отделят от надбъбречните жлези - кортизол, адреналин и инсулин от задстомашната жлеза.
Няма по-бърз начин за регулиране на хормоналния баланс от бягането, но само при достигане на умора.
Почти всеки бегач може да се сравни с наркоман - той е наркоман за собствени, естествени хормони на щастието, които се отделят при критичната умора! При физическо натоварване организма отделя хормоните на щастието, за да притъпят болката в мускулите и преодоляването на умората. Това действа на тялото, като наркотик. Всъщност наркотика точно това и прави - кара тялото да произвежда хормоните на щастието, но същевременно блокира естественото им производство, затова се появява и зависимостта.
За алуминия:Мноооооого отдавна вкъщи не ползваме алуминиеви домакински съдове. Причините са тривиални.
Но едно е да попадне в организма алуминий /примерно кюлче алуминий
/, съвсем друго е наноалуминия. Едно е да се опитваш да запалиш нафта от маркуч, друго е под формата на мъгла. Едно е живак в твърдо-течно състояние /не е отровен/, друго са живачните пари /силно отровни/ и т.н.