1. ЕДМ, моля ти се, престани. Имаш ли идея кой щат кога е станал щат? И какво е бил преди да стане щат? Е ти последните 5:
Колко от тези щати са били мексиканска територия?
И понеже са ги откъснали от Мексико и са ги приели в САЩ, тези територии са обеднели?!? Ти имаш ли идея какъв е стандарта на живот в Мексико? Сравни го с Калифорния, Тексас, дори с Аризона и Ню Мексико.
2. Въх, колко благородно. И единствено по рода си.
https://www.africanews.com/2022/02/04/covid-19-south-africa-creates-copy-of-moderna-vaccine/
Да си прочел някъде Гамалея да се е отказала от правата си върху ваксината? Не, ние ще разрешим някой да произвежда нашия бъркоч само ако той публично цунка Вова по задника...
1. Молиш ме да престана ли? Явно си ме сбъркал с някой друг. Аз не съм от ония пишман "капиталисти", като
Радико, tobo1, plcsoft, GMG и т.н. които нямат ни едно успешно начинание в частния бизнес. Представяш ли си колко успешен е "капиталиста", който имал сервиз, но фалирал от некадърност и отишъл да търси работа в Германия? - на такива комунистите са им виновни. Аз впрочем съм постигнал комунизма, живея, като комунист - чеша пъпа,
не ходя на работа като Михаил Кузмов на 80 г., а все още нямам 35
, та разполагам и с време, и знания и други работи, да не казвам какви.
Но да оставим лирическото отклонение настрана и да се концентрирам върху тебе:
1. Ти пък каква идея си имаш, този който копи-пейства от Интернет. Чак след едно денонощие ровене, тази глупост ли откри да ми кажеш, дали съм си имал идея, кога били създадени тия щати?
Вземи почети малко за войната с Мексико и каква територия анексират американците - демократите, дето си пъхат носа в целия свят. Значи те анексират, а пискат защо другите анексирали, така ли?
Кой им дава право да се намират в Сирия? Какво правят там? - ей това е тяхната демокрация. И така:
"
Как американцы захватили половину Мексики
170 лет назад, 25 апреля 1846 года, началась американо-мексиканская война (Мексиканская война). Война началась с территориальных споров между Мексикой и США после захвата Техаса Соединёнными Штатами в 1845 году. Мексика потерпела поражение и утратила огромные территории: США были отданы Верхняя Калифорния и Новая Мексика, то есть земли современных штатов Калифорния, Нью-Мексико, Аризона, Невада и Юта. Мексика потеряла более 500 тысяч квадратных миль (1,3 млн. квадратных километров), то есть половину своей территории.
"
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B8%D1%8F_%D0%A6%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%BE%D0%B9_%D0%90%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B8_%D0%9C%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B9https://trud.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%89%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%BC%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8/2. Това ли измисли, като защитна теза: "Въх колко благородно"
Какво да ти отговоря на такава теза, сам разбираш какво мисля ....
Точно преди 120 години, на 30 април 1900 г., Хавайските острови са анексирани от САЩ. Това не е първият подобен случай - две трети от съвременната територия на САЩ просто са иззети от други страни под прикритието на "волята на народа". Как и според каква схема се случи това и кой измисля моралната обосновка за подобно разширяване?В Съединените щати никога не са се стеснявали от думата „анексия“. През 1844 г. Джон О'Съливан, политик от Демократическата партия, публицист и издател на няколко нюйоркски вестника, публикува статия, която е пряко озаглавена: „Анексия“. Там той „намеква“, че територията на САЩ трябва да се простира от Атлантическия до Тихия океан без пролуки. И ето защо.