epwpixieq-1
Заболяването цероза не се определя.като алкохолна по някакви признаци а по съвсем други неща. Горе долу като диабета. Въпроса е дали имаш или нямаш един хормон подобен на инсулина.
Всъщност диабета, точно както цирозата (не вирусната) не е заболяване, а признак на определени метаболистични процеси, и при това, диабета е доста лесно лечим, но не с хапчета разбира се, и въобще няма връзка с липсата определни хормони, както стандартната медицина може да ви обяанява. Знаете ли например че всички гръбначни може да имат диабет. Интересен
факт нали. Даже, изследователя за който съм споменавал, вече няколко пъти на този форум, е първия в света който е диагностицирал диабет при крокодил. Хайде сега, как така крокодила им липса на този "човешки" хормон, или пък виже може да е изял човек който е "имал" диабет
.
Въпроса е че при всички гръбначни,
при определена липса, или не усвояване, на хранителни вещества, се проявяват същите симптоми за недостиг в организма, или както ние сме свикнали да ги наричмае "болести".
И да знаеш липсата на селен не е супервиновника отговорен за всички злини сполетели човечеството. Също така набавянето на селен не е панацеята която ще излекува всички болести.
Никъде не съм казал че селена е отговорен за "всички" злини ( посочете място където съм го споменал ), вие, както и доста други колеги, правите грешка да екстрапулиранте написаното през своя личен поглед, без да го приемате
точно както е написано. Да селена не е панацея, понеже човешкото тяло има нужда от 91 хранителни вещества ( минерали, витамини , амино киселини и незаменими мастни киселни ), но тйо е един от малкото минерали, за които малко се знае, които контролира, в сравнение с другите, огромен брой метаболистични процеси включително и част от процесите при черния дроб, които лесно се разрушават при неговата липса ( точно и затова го споменах ).
Твърде елементарно си обясняваш нещата. Много юного по сложни са връзките.
Връзките винаги са сложни, когато човек не е запознат с пъровпричините. От друга страна метаболистичните пътища сами по себеси може да са много сложни, но пиродата точно затова е изградила организма да се самоизлекува при приемането, и усвояването, на правилни хранителни вещества, без изобщо човек да е познават с метаболистичните особеностти на организма.