Енергията на/от/ земята е не само СВОБОДНА но е и БЕЗПЛАТНА, безвредна и чста като момина сълза и тя не е някакъв електрически потенциал, а земното притегляне.
...
По скоро тези антени със заземяване ми се струват алабализми
За елетрическия потенциал не е точно така, всички растения на земята използвате електрически потенциал в една или друга степен. Едно дърво с кореновата си система може точно да се "види" като антена с дълбоко заземяване. Между квадратен метър на височина Т метра и квадратен метър на височина (Т+1) метра имаме приблизително 100 V разлика (това си е факт, който е доста добре известен). Цялото електростатично поле във въздуха е изградено на тази физична зависимост.
Относно гравитационните машини съм разглеждал само тази (
https://www.youtube.com/watch?v=rxIRaJlTD4Y от 1939 година ), но при нея достигнах до извода че енергията която се "наблюдава в повече" от подадената не е гравитационна, или поне не е "само" гравитационна, а усилването се получава най-вече подадената енергия с умело поставени тежки въртящи се механизми. Тоест получава се нещо от вида на лост с опорна точка но когато опорната точка се движи динамично при "постоянно" движеща се тежка маса. По този начин тази гравитационна машина ( поне според мен ) е вид "зъбна предавка" и видимата разликата от подадената и изходната и изходната мощност е въпрос на разлика в ротационните скорости там където се подава енергията и там където се отнема и рамото ( през всичките тези въртящи се механизми ) с динамичната опорна точка.
Тук не критикувам конструкцията, тя е много интересна сама по себе си ( и човек може да разбере доста неща когато се задълбае ) а само че енергията не е гравитациона, въпреки че гравитацията играе роля в "трасмисията" по начина по който обясних.