Бе май го е наврял на други..... Ама както и да е. То че нямаше ГМО вярно ма имаше тонове амониева селитра та не се учудвай на големите реколти и плодове.
krasias , наторяването с амониеви и калиеви торове не е вредно. Просто трябва да мине определено време, да се неутрализират торовете, т.е. да придобият естествено разтворима формула. Друг е въпроса, ако са злоупотреби с това и се бере по-рано, като днешния частник, на когото ич, ама ИЧ не му пука за твоето здраве.
А нека ти каже ЕДМ как стои положението в центъра на Западна Европа с торенето и препаратите:
Известно ли ти е че там дотолкова са отровени почвите от препарати, че няма хумус. Не живее нито една буболечка в почвата и почвите се изтощават за 1-2 год. Сменяха почвата, като копаеха терените на 2 м дълбочина, хвърляха пръстта в горите и караха пръст от планините. Та хайде не ми говори на мен. Тези неща съм ги виждал с очите си. На запад навремето се стараеха да изкарват колкото се може по-големи добиви защото така се намаляват разходите, но всичко е за сметка на качеството.
Знаеш ли, че като разберяха, че съм българин, първото нещо за което ме поздравяваха беше натуралните с най-високо качество плодове и зеленчуци и агнешкото. И до ден днешен най-скъпото агнешко в Западна Европа е българското. Но рекламата е от комунистическите агнета.