Его и тоя от паралелната вселена. Къде се строи малко бе. Никога ама абсолютно никога в цялата история на България не се е строило толкова много и с такива темпове както сега.
Така е! Поне аз виждам доста нови предприятия около мен. Но да внеса и последният щрих в така сформиращата се мила родна картинка. В момента големият проблем пред който е изправена българската икономика е липсата на работна ръка всякаква. Просто не достигат хора особено с тази Ковид пандемия. Да не споменавам за кадърни квалифицирани работници на съвременно ниво. Това е! Но така се получава защото когато българската държава трябваше да запазва наличната работна ръка тя или ги гонеше или ги самоунищожаваше или ги държеше в мизерия от която почти никой не оцеля. А сега когато от Европа отпуснаха милиарди се оказва че няма работна ръка която да ги у свой!?!?
За това и народа се държи в състояние на контролирана мизерия като му се дава заплата колкото да изкара месеца и постоянно да е надупен и да се моли, иначе няма ляб. И това се прави целенасочено!!!
Давам друг пример! Защо цените на имотите в България се държат на толкова високо ниво. Реално няма толкова хора в държавата който да живеят в тях. Голяма част от селата са почти опустели, къщи и имоти бол, населението в градовете намалява с изключение на три града Варна, София и Пловдив но и там излишъка от празни имоти е голям. Блоковете и кооперациите са на половина празни и в същото време цените на имотите не падат а отиват на горе изкуствено!
Защо???
Нормално би било като няма народ и раждаемостта намалява, да няма и купуване при толкова много празни имоти!!! Само не ми излизайте с номера, че много хора който работят в чужбина си влагат парите в имоти тук. Да речем това са около 10% от имотите. А и те вече се усетиха че, не е рентабилно да влагаш пари в България и започнаха да си купуват имоти там където са се устроили на работа или други държави. Голям въпрос! Който намери отговора, ще разбере в какъв балон от вакуум е вкаран българина и защо няма да доживява до пенсия, а и въобще не се усеща, ама хич!!! Лека вечер от мен.