Смехурко, и каква е тази техническа възможност за гражданство, ти технически гражданин ли ще ставаш, интересно гражданство.
технократ, съвета ми е да не минавайте в лични нападки понеже това винаги показва слабост (независимо дали аналитична, поради липса на аргументираност, или културна).
Техническата възможност са просто условия и процедури които трябват да бъдат изпълнени преди някой да може да кандидатства за гражданство. Интересно че това (явно) вашите иначе така добре осведомени познати не са ви го обяснили (интересно защо). Тези условия са различни за различните административни държавни юрисдикции. Като в САЩ има приблизително 30 милиона пребиваващи които нямат правата на гражданите (каквото е и разделението между европейски и не-европейски поданик за Европа)
От друга страна преди няколко седмици написах коментар относно изборите през 2016 година (вземете и го понеже явно сте го проснали:
https://mazeto.net/index.php/topic,11099.msg118482.html#msg118482), та от него е ясно (въпреки че вие можете невероятно да предположите, че съм предвидил тази ни дискусия и съм решил да напиша този коментар, в миналото, така че да подкрепя сегашния си коментар с него
), че най-малкото съм имал възможност да гласувам през 2016г. ( за информация само поданиците на САЩ, имат право да гласуват, както и имат задължение да плащат неимоверни федерални данъци разбира се). За ваше сведение съм имал право да гласувам в 3 президентски избори на САЩ (за малко на 4-ри), така че с малко елементарна математика и съобразяване с информацията за избирателния процес, сам (надявам се) можете да си направите преценката за това от колко време съм (технически) поданик. А при положение че не можете, вземете и се допитайте до вашите "добре информирани" познати понеже е явно че те са ви източника на основна информация.