Материала си е много добър даже, просто не е тук поради наложената обстановка на толериране на глупости и общи приказки. Форумът няма нищо общо с този преди десетина години - и това е резултат от политиката на осмиване на реалната работа и целенасочено налагане на тъпи теми.
Успех на работещите.
С нетърпение очаквам да видя реални резултати от това, което си закачил на газовия тракт на горелката в предприятието. Просто ми е неудобно да потърся по собствени канали къде се намира обекта. Ще съм изключително благодарен ако споделиш (дори на ЛС) много повече детайли, най-вече за типа на използваните там горелки и анализа на изгорелите газове преди и след интервенцията, както и за разхода.
Щото вчера се прирах от Вършец и постигнахме двойно намаляване на разхода за гориво - просто сменихме едни 50 годишна нафтова горелка със съвременна модулираща на пропан-бутан. От немалкото ми опит в работата с горелки мога смело да твърдя, че ако една горелка не е била настроена правилно, с профилкатика разхода може да се смъкне с до 40% (над 40% е малко вероятно, щото горелката просто е нямало да пали).
Тогава можем да говорим за реални резултати от някаква дейност. А ако е просто някой да се труди без видими резултати... има достатъчно "капацитети" които с това си прекарват времето. Създават неща, от които няма никаква реална полза.
Иначе от десетилетия едни хора в черни шлифери и бомбета дават константно едно и също число за калоричност на природния газ. От един нормален кубичен метър можеш да извадиш точно 10.1 киловата енергия. Колко от нея ще уловиш вече е друг въпрос. Но повече от тия киловати няма как да излезнат (ако не броим фазовите преходи и други подобни хитрости в кондезните котли, при които се постига КПД от 105-108% съвсем легално, макар и чисто математически).
... И на Трето място в Света след Америка и Япония по Компютри и Роботи през 1989г.
Първо - това че си откраднал технологията и си отворил манифактурка в която сглобяваш неща от 50% вносни и 50% местни компоненти не те прави световна сила. По тая логика Тайван е номер едно по производство на телефони, компютри, изобщо всякаква електроника. А реално те са просто печатница, поточна линия която произвежда изобретена и конструирана от някой друг продукция.
Дори правец 82 и правец 16 бяха с вносни (при това доста нелегално внесени) процесори и памет. Дисковете които се произвеждаха в завода за запаметяващи елементи бяха от 90% вносни компоненти - дори не съм сигурен че леехме корпусите тук. Ние успявахме да правим дискети... и грозните криви кафяви пластмасови кутии на правец-ите.
.. Готвачи, Бармани, Севритьори, Камериерки и чистачки е ако искаш физика, наука, инженерство иди в гнилия запад тук освен да пасеш овцете на село няма друга техника машини, високи технологии. Това перефразирано го каза проф. Минко Балкански спомоществувателя на Даскапа ТЕО:
Това че ти не си чувал (или просто не ти отърва да споменеш) не означава че тук няма производство и талантливи хора. Отново ще спомена Ники Ротор Авиейшънс. Софтуерния гигант Телерик (сега Прогрес, който направи създателите на Телерик с едни 200 милиона по-богати, като си продадоха бизнеса на Прогрес).
Сина ми от 20 дена си намери летен стаж в Мелексис-България - отново непознато за ревльовците по Кремиковци име, но добре разпознаваемо по целия свят. Преди 2 години пак беше на стаж във Фесто-България. Да, къде ще сравняваме Фесто с Елпром... какви машини правеха едно време в Елпром-а... а във Фесто правят само разни гейски инструменти, дет струват по 1000-2000 евро бройката... и понеже по света са останали само гейове, затова и стоките им се търсят дори и на тези цени.
Не знам дали го пусках тук. На вилата намерих едно чисто ново менгеме от 70-те години. Ето на какво ниво ни беше индустрията:
Отливка с шупли:
"Перфектно" пасване на двете половинки на леярската форма:
И черешката на тортата - обработка на направляващите, по които се плъзга подвижната част на менгемето:
И с това ми казвате, че сме били номер три в света? На запад са ги купували или от жалост, или като суровина. А СССР са ги купували по политически причини. Никой нормален шлосер няма да вземе такъв инструмент в работилницата си.
Виновният е juliang.
juliang само споделя снимки и видео. И при това много яко си налага автоцензура. Както казах - не си позвоялвам да пускам видеа нито на Навални Лайв, нито на Ходорковски, нито на МиксНюз. За разлика от някои други образи, дето ми дънят ушите всеки ден я с Пасков, я с Рангарок Нюз.
Или па на някои дет смятата че само сайтове за вещери могат да твърдят нещо за инсулта на Путин, но това че Байдън всеки момент ще хвърли топа - това е абсолютно сигурно, и новинарските сайтове коментиращи това са 100% проверени и обективни.
У нас се произвежда само сирене и кашкавал от 1 л мляко /дори по-малко /, тебешир, палмово масло и хим. добавки. Друго не произвеждаме.
Това от личен опит го казваш или съм изтървал някое видео на Пасков? Щото ако не си забелязал, аз на практика съм всяка седмица в някоя мандра, и да разправяш такива неща в моите очи говори много или за нивото ти на знания по въпроса, или за безпристрастността ти към дадената тема.