Малко разсъждения на глас: На 06.02.2023 г. стана земетресението в Турция с магнитут 8,5 по Рихтер. Първата мисъл, която ми дойде спонтанно, беше - това е дело на ония, дето мътят водата на целия свят, знаете кои, да не се изразявам цветно.
Викам си, глей сега къф конспиратор съм, ами ако е пък природно явление? Значи вероятността да е едното или другото е 50 % на 50 %.
Минаха няколко дни и се оказа, че не само аз си ги мисля тия неща, най-вече турците си ги мислят. Започнаха по техните телевизии, да се появяват разни професори, които твърдят, че по данни на различни служби, може да се направи заключение, че е причинено умишлено, не казва от кой, както по-горе аз не се доизразих, но дори глупавия ще се досети за кой иде реч.
Професора каза, че винаги и закономерно когато в турски води присъствал някакъв американски кораб, викали му ХААРП на жаргон, се появявали странни гео явления - земетресания, наводнения, странни сияния и др. И почна се една конспиративна теория в социалните мрежи, като убедителността без наличието на доказателства е 50 на 50 и се свежда до това, кой в какво вярва, а не какво е доказано.
По същия начин конспиративно мисли
Горелкаджията, не мож го убеди, че НОВИЧОКА в Лондон и при Навални е западна инсцинировка на хибридната война, защото там няма доказателства. Руснаците поискаха, да им ги представят западните служби, но уви - те нищо не представиха.
В правовата държава, за каквито се има запада е прието със закон, да се връчват материалите по разследването на страните в процеса, в т.ч. и на обвиняемия. Така е и у нас, колкото и тъпаните прости да си мислят, че гъмжало от комунисти.
Когато не се предяви разследването на обвиняемия - Русия, а в същото време се поддържа обвинение в официалните медии, това се нарича набеждаване в престъпление и също представлява престъпление. Та толкова за папагалите, които приемат за истини новините от колониалните авторитарни медии, проповядващи само едната гледна точка.
Да продължим с разсъжденията по генералния въпрос - Каква е причината за земетресението, рукотворно дело ли е това и кой е обичайния заподозрян?Логиката подсказва следното, без наличието на каквито и да било доказателства - засега, а
Ердоган не от тия, дето си оставят магарето в калта - знам го много добре от себе си, възмездие ще има. Възмездието е залегнало във всеки закон, като основен принцип. Всеки закононарушител трябва да знае, че наруши ли закона, винаги ще има наказание.
Интересен факт: 2-3 дни преди земетресението няколко страни от Западна Европа изтеглиха дипломатическите си представителства от Турция без всякаква причина, без скандал или какъвто и да е проблем. Въпросът е защо, сякаш са знаели, че ще се случва нещо и са взели предохранителни мерки.
Нито един от конспираторите не заподозря агресивната Русия, нито един конспиратор от нито една страна. Никой не заподозря и Китай, Иран, Индия и т.н. Всички конспиратори заподозряха САЩ, дори самите американски конспиратори. Представяте ли си какъв авторитет си е изградила най-голямата демокрация на света с бутафорните им човешки права? Изглежда никой не им вярва, дори такива, като
Светлодушия, Оркаджията и Бабата. Единствено Горелкаджията не мож го убеди в обратното. Ядрени бомби да хвърлят, той ще ни убеждава, че това е за защита на демокрацията, лайна да ни карат да ядем, той ще ни убеждава, че е за опазване на околната среда - а яжте скакалци, хлебарки, жаби, гущери, мухи, ларви и лешови червеи сега
, ще ви ги слагат навсякъде баз дори да знаете.
И последният ми аргумент е, като се сетя, как се "самовзриви"
Северен поток 1 и Северен поток 2, как отново "западния правов мир" не допусна до разследването пострадалите лица - Русия и Германия, направо си викам природата ги е взривила, не е САЩ и Англия. Той само новичока се пуска от руснаците, диверсиите не са на САЩ и Англия, най-малкото трябва да се съмняваме в земетресенията, още повече, щото имат специално такава установка в Аляска.
Ако някои лица са се засегнали от моите разсъждения, моля да не ме извинявате, защото си го заслужавате и това е най-малкото, което мога да направя за вас.