Ей на... цяла нощ мисля "Що това момче е толкоз заблудено"... и чак сутринта се сетих...
ЕДМ-е, целия ти проблем произтича от това, че не си се напънал да научиш поне малко английския. Цялата информация която получаваш за случващото се по света е на руски. А на ватенките може да им се признае че не пестят пари за пропаганда.
... Също както няма нито един друг случай в историята, да се ползват играчки с вградени бомби и то против българските деца - това е западен патент, лъскав като Мерцедес.
Има един-единствен документ по този въпрос, който бих го поставил под съмнение. Но за сметка на това при търсене на нещо по въпроса постоянно ми изскача този плакат:
Другото което вероятно е било повод за тези слухове е ниската образованост на населението. Когато намериш нещо такова:
много лесно можеш да го оприличиш на химикалка, но всъщност това е химически детонатор, използван за големи закъснения, когато обикновения фитил би станал твърде дълъг. Такава "химикалка" с лекота би откъснала пръсти, когато се опитваш да я "отвориш" за да пишеш с нея... Друго дете би видяло в него някаква свирка или музикален инструмент... и тогава пораженията ще са фатални...
2. Ти забеляза ли дали бяха мобилизирани братята Кличко - единия мафиот, държи публични домове и търгува с дрога, другия в политиката се занимава с корупция и още преди СВО твърдеше, че ще воюва. А всички на всичко се изфотографира с един автомат в центъра на Киев. Та за какви бели момчета говориш от Масква. Мургавите са контрактници.
За 20-ти път ще повторя - армията в Украйна е професионална, пенсионирани боксьори повече ще пречат, отколкото да са в полза. За публичните домове... приказките на някакъв опозиционен депутат едва ли са най-добрия източник на информация. Все едно да седнем всички тик и да почнем да вярваме на Костя Копейкин...
3. Ти не ми вярваш, но как аз да ти повярвам, кажи ми, като те знам че по цял ден киснеш в сойтовете на Сорос и как по една снимка да приемем някакви предполагаеми факти, че вътре имало деца, като е пълно с видея в които украинците използват училища, болници и жилищни сгради за разполагане на щабове и ударни групи, знаейки, че дори руснаците да стрелят по тях, после ще използват това за пропаганда - викат те взривяват болници и училища, а всъщност там са разположени щабове.
Странното ми е ти къде кисне по цял ден, че са ти влезли таквиа неща в главата...
И още - 90% от публикациите ми са с линк, снимка или видео. Ти просто плямпаш някакви неща, и очакаш някой да ти повярва. Давай ни източника, позволи ни ние сами да си съставим мнение. Да се посмеем на източника ти в края на краищата
Е виж Витко как го прави - тъпче на място, гледайки само 1-2 канала в ютуб и рутуб и толкоз... никаква мисъл да види различна гледна точка, да потърси друг източник какво казва за случката... Абрикотин и оня дядо дет приказва на фона на морето... това му е повече от достатъчно за да се осведоми и за развитието на войната, и за възхода на икономиката и вътрешната и външна политика на Русия, САЩ и останалия свят...
Разбира се жертвите убити от САЩ и децата на Ирак ти никога няма да споменеш, те за теб не са хора, винаги ще намериш оправдание. Отидоха да търсят химическо оръжия, избиха 2 мил. цивилни и установиха че нямат. Но не си тръгнаха и до ден днешен са там, точат петрола на Ирак. Мръсни долни колонизатори.
И пак се връщаме към цифрите. НИКОЙ няма дори и бегла представа дори само колко са загиналите в Ирак, защото никой не е знаел колко изобщо са иракците, и кой какъв е бил и кой го е убил. Там се млатят от десетилетия кюрди, шиити, сунити и вся остальная сволоч... тези сблъсъци изобщо не са преставали по време на СВО на САЩ и компания в Ирак. Ирак признава за над 40 000 убити още преди САЩ да навлезе на тяхна територия. Колко са непризнатите... никой не знае.
След края на горещата фаза на сблъсъка отново има крайно противоположни цифри - от 200 000 до 1 400 000 жертви. И отново не е ясно кой кого е убил. Но никъде няма спомената цифрата 2 милиона. Еле па 2 млн убити конкретно от армията на САЩ.
В момента в Ирак САЩ има малко над 1 000 военни.
За петрола на Ирак:
In 2021, Iraq exported $72B in Crude Petroleum, making it the 4th largest exporter of Crude Petroleum in the world. The main destination of Crude Petroleum exports from Iraq are: China ($23.1B), India ($22.1B), Greece ($8.67B), Italy ($3.97B), and South Korea ($3.5B).
Петрола от Ирак отива най-вече за тези 5 държави - Китай, Индия, Гърция, Италия и Южна Корея. САЩ не фигурира в топ 10 на купувачите на иракски петрол.
Какво военно присъствие, какво източване?